kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Her gelecek yakındır"

ANKA
Giriş Saati : 28.04.2009 21:07
Güncelleme : 28.04.2009 22:40
Yeni Haber
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kabine revizyonu ile ilgili sorular üzerine, "Her gelecek yakındır", "Yakın olduktan sonra fark etmez" gibi ifadeler kullandı. Çiçek, ancak somut bir bilgi vermedi.

Cemil çiçek, İsrail Ulusal Günü dolayısıyla Swiss Otel'deki resepsiyona katıldı. Çiçek medya mensupları tarafından, kabine revizyonu, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Anayasa değişikliği konusunda soru yağmuruna tutuldu.

Kabine revizyonu ile ilgili sorula, "Her gelecek yakındır, yakın olduktan sonra fark etmez" gibi ifadeleri kullanan Çiçek, "Sizin durumuz ne olacak?" yönündeki bir soruya, "Onu bana mı soruyorsunuz?" karşılığını verdi.

Cemil Çiçek, "MGK'da vedalaşma oldu mu?" sorusu üzerine gülerek, "Nereden çıkartıyorsunuz bunu" dedi. Çiçek MGK ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceğini belirtti.

Resepsiyon sırasında Çiçek ayrıca, Anayasa değişikliği ile ilgili soruyu yanıtladı. Çiçek, "İnşallah herkes olumlu bir cevap verir ve bir yerden başlamış oluruz." dedi.

İlave maddelerin girebileceğini, bu konularda son derece açık olduklarını söyleyen Çiçek "Yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu herkes söylüyor" dedi. Bir yerden tutup bitirmek gerektiğini ifade eden Çiçek, "Bu noktada iyi niyetliyiz. İnşallah parlamento irade ortaya koyar ve değişikliği gerçekleştirebiliriz" dedi.

Anayasa değişikliğinin nasıl yapılacağının Anayasa'da belli olduğunu ifade den Çiçek, Anayasa değişikliği konusunda partiler arasında bir uzlaşmaya varılmasına vurgu yaptı. "Çiçek, uzlaşılarak çıkarılmış olması Anayasaları kalıcı kılar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çağdaş bir Anayasa'ya kovuşacağının öneminin altımı çizen Çiçek, "Grubu bulunan ve bulunmayan tüm partiler Anayasa hazırlama çalışmalarına katılmalıdır" dedi. Çiçek şunları söyledi:

"Kaç madde olacaksa. Hiç değişmez ve değiştirilemez maddeler dışındaki her türlü madde bakımından müzakereyi açığız ama bu çok gerçekçi olmayacağı da gözüküyor, ihtirazlardan yola çıkarak kaç madde olacaksa."

Gazeteciler tarafından,CHP'nin tutumuna dikkat çekilerek bir referanduma gidilip gidilemeyeceğinin sorulması üzerine, Çiçek, "Siyasette her zaman çok net bir tavrı olmadığını belirterek, "Belki CHP yeni baştan kararını değiştirebilir. Değiştirmesini arzu ederiz" dedi. Çiçek, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın her halde bir girişim yapabileceğini, bunun sonunda bir değerlendirme yapılabileceğini söyledi."