kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bitkisel proteinle tansiyon düşüyor

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
25.04.2009
Protein almak için bazı önemli yolları düşünün. Eğer, cevaplarınız içinde herhangi bir bitkisel ürün yoksa; tansiyonunuzu kontrol altında tutmanın en önemli yollarından birini kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü iyi tansiyon değerlerine sahip insanlar, hayvansal protein almıyor...

* Araştırmacılar, bitkisel proteinin, tansiyonu nasıl düşürdüğünü tam olarak açıklayamıyor. Ama sebzedeki aminoasitlerin bir şekilde hayvansal proteine oranla tansiyona daha iyi geldiğini düşünüyorlar.

MANTARIN PORSİYONU 5 GRAM

* Sebzelerde bulunan magnezyum ve diğer yararlı besinler, aminoasitlerle buluşarak, tansiyona karşı duruyor. Ayrıca sebze proteinlerinde doymuş yağ olmayışı, damarların rahatlamasını sağlıyor.

* Protein açısından zengin sebzelerin başında soya fasulyesi ve barbunya geliyor. İkisinde de bir porsiyon hindi etinden (12 gram) daha fazla protein bulunuyor.

*
Bezelyenin de her porsiyonunda 9 gram protein var. Bezelyeyi, Portobello mantarı, ıspanak (porsiyonu 5 gram), mısır ve brokoli (porsiyonu 4 gram) takip ediyor.