kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UFUK SANDIK

Günak kendi markasını yarattı Türkiye'de başarır

Murat Günak, otomotiv dünyasına tasarımlarıyla yön veren bir isim. Ford, Mercedes, Peugeot, DaimlerChrysler, Volkswagen gibi pek çok dev otomotiv markasının önemli modellerinde imzası bulunan Türk tasarımcı Murat Günak, şimdilerde kendi markasını yaratıyor. Mindset adı verilen projeyle sıfır emisyonlu bir otomobil üretimi hedefliyor. Günak'ın otomotiv yolculuğundaki en önemli adım olan Mindset, aslında Türkiye için de önemli bir örnek. 50 yıllık bir geçmişe sahip ancak kendisine ait markası olmayan Türk otomotiv sektörünün Günak'tan alacağı dersler var. Yıllarca dev markalar için çalışan Günak, cesur bir adımla nasıl kendi markasını yaratmayı başardıysa. Türkiye'de bunu başarabilir.
Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi'nin hazırladığı 'Dünyanın Parlayan Yıldızı Türkiye Otomotiv Endüstrisi' adlı tanıtım kitinde Murat Günak'la bir röportaj yapılmış. Gelecekte çevreci araçların öne çıkacağını söyleyen Günak, Türkiye'nin bundan sonra izlemesi gereken yol haritasını çiziyor. "Dünyanın kaynaklarına saygılı araçlara ihtiyacımız var. Kariyerimdeki en önemli zaman diliminde olduğuma inanıyorum. Bütün deneyimlerimi, 'Mindset'te kullanıyorum. Benim yaptığım şey, birlikte çalışma imkânı yakaladığım bütün yaratıcı insanların yeteneklerini, daha iyi yaşamamız için bu projede kullanmak oldu. Benim hayalim, aslında size yöneltilmiş bir soru: Neden Türkiye, bu bağlamda, lider olmasın?" diyen Günak'a kulak vermek lazım.
Türkiye, global kriz ve global ısınmayla birlikte değişen otomotiv dünyasının yeni lideri olabilir. Kuralların yeni baştan yazıldığı bu dönem, aslında Türkiye için bir fırsat sunuyor. Günak, kendi markasını yaratabiliyorsa, Türkiye de başarabilir. İnanmak yeterli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın