kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuklu un çorbası

Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bütün olarak, bol suda 15 dakika kaynatın. Sonra suyunu süzün. Hazırladığınız tavuk suyundan 4 su bardağı alıp bir tencereye aktarın ve kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını iyice karıştırın, tavuk suyundan 1-2 çorba kaşığı azar azar katıp karıştırın ve ılıtın. Tencereye unlu harcı yavaşça ve karıştırarak ekleyip, 3-4 dakika daha kaynatın.

MALZEMELER
*
3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* Tuz
* 1 adet yumurtanın sarısı Tavuk suyu için:
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* Yarım havuç
Tuzlu bisküvi
Tereyağı, su, yumurta ve tuzu bir kaba koyup, üzerine unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Serin bir yerde, hamuru 5 dakika dinlendirin. Sonrasında unlanmış bir zeminde oklava yardımıyla açın. Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çok hafif tuz serpip, yumurta sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
3 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı su
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
Ispanaklı tavuk rulo
Dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Doğranmış ıspanağı ve soğanı yağda 5 dakika sote edin. Ardından sarmısak, tuz ve pulbiberi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tavuk göğsünün ortasına ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Ruloyu ikiye bölüp, alüminyum folyoya ayrı ayrı sarın. Folyonun kenarlarını kıvırın ve kaynayan suda 10 dakika pişirin. Paketleri sudan alıp, folyoyu çıkarın ve ruloları dilimleyin.

MALZEMELER
*
2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
* 1 adet soğan
* Yarım kg. ıspanak
* Kırmızı biber
* 2 diş sarmısak
* Karabiber
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın