kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Heidi Klum 2009 Oscar töreninde.

Çakma Hollywood görüntüsüne son

25.04.2009
Modacılar tarafından Hollywood yıldızlarını takip etmeye zorlanıyorduk. Neyse ki yeni nesil bir modacı, Frida Giannini 'Çakma Hollywood' görüntüsüne "Dur!" dedi. Artık kıyafetleri bizler için üretiyorlar..
Moda ve Hollywood aşkı ölümsüzdür. Zamana meydan okuyan Karl Lagerfeld, dünün çocuk yıldızı Lindsay Lohan'ın yanında poz vermekten çekinmez, Marc Jacobs gazetelerin moda sayfalarından kapağa terfi etmek için genç yıldızların elinden tutmaya bayılır. Moda dünyasında Tom Ford'u bir efsane yapan ne 'seks'i satması ne de insanı bayıltacak kadar yakışıklı olmasıdır. Tom Ford da uzun süre kreatif direktörlüğünü yaptığı marka olan Gucci'den çok kendisini parlatmayı Hollywood'a yakınlığıyla başarmıştır. Oscar Ödülleri de dahil her türlü kırmızı halı organizasyonunda Hollywood yıldızlarını giydirme telaşına düşen lüks markalar, günlük hayatlarında da bu kadınların koluna bir çanta takmak için yarışır durur, bu lüks moda evlerinin reklam kampanyalarında her sezon yeni bir Hollywood yıldızı kullanılır. Dünyanın en yaratıcı isimlerinden olan modacılar tarafından fazlasıyla önemsenen bu genç kadınlar da bir anda 'stil ikonu' oluverir, tarzları kopyalanır (bakınız asos.com), kıyafetlerinin markaları bir bir ifşa edilir (bakınız coolspotters.com) ve sonunda kendi kıyafetlerini yaratmaya başlarlar (bakınız Beyonce, Jessica Simpson, Paris Hilton vesaire). Ama işin aslı şudur ki Hollywood'da ünlenen bir avuç stil danışmanı tarafından A'dan Z'ye her kıyafetleri belirlenen Hollywood yıldızları, moda adına konuşacak son kişilerdir. Bir iddiaya göre bu genç kadınlar (genç derken Sarah Jessica Parker gibi rüştünü ilan etmiş 'şık' kadınları ithamlarımdan kurtarmış olayım bari) kişisel seçimlerinde öyle talihsiz tercihler yaparmış ki, stil danışmanları kıyafet kombinasyonlarını oyuncuların ellerine çizili olarak verirmiş, "Parka giderken bunları giy, sigara almaya çıkıyorsan üzerinde şunlar olsun," gibi. Bu sayede de Hollywood yıldızı boynuna yanlış bir şal filan takarak dönülmeyecek bir hata yapmazmış. Siz bu gerçeği bilerek, yani tüm Hollywood yıldızlarının (mesela Lindsay Lohan, Nichole Ritchie, Mischa Barton, Kiera Knightley ve daha niceleri) tek bir kişinin (stil danışmanı Rachel Zoe) hayal gücünün ve 'stilinin' ürünü olduğunu bile bile onlar gibi görünmek ister misiniz? Bana böyle büyük bir endüstriyi kötülemek düşmezdi, neyse ki beklediğim cevap Gucci'nin kreatif direktörü Frida Giannini'den geldi. Giannini "Stil danışmanları tarafından darmadağın edilen Hollywood yıldızlarını giydirmek benim ilgi alanıma girmiyor," diyerek Hollywood'u karşısına aldı. 37 yaşındaki İtalyan kadının düşmanlar listesi bir tek Hollywood'la da bitmedi.

KOPYALANMAK YÜCELTİR
Gucci'nin başına Fendi'nin kürk koleksiyonunu efsane yapan Frida Giannini geçtiğinden beri moda evinin satışları 2.2 milyar dolara ulaştı. Başında olduğu gruba ciddi bir ticari başarı sağlayan Giannini moda eleştirmenleri tarafından her sezon 'giyilebilir kıyafetler hazırlamakla, koleksiyonları uçurmamakla' suçlandı. Giannini 'nin bu yıkıcı yorumlara cevabı "Küçük bir kitle beni eleştirdi diye yapmak istediklerimi bırakacak değilim," oldu ve tahmin edersiniz ki bir anda tüm dünya basınını da karşısına aldı. Etti mi size düşman sayısı iki. Son olarak da Alexander McQueen gibi "Ucuz markalar tasarımlarımı kopyalayarak beni değersizleştiriyor," diyen meslektaşlarını "Kopyalanmak beni ancak yüceltir," açıklamasıyla karşısına alan Giannini'nin Gucci koleksiyonları hakikaten high-street yani ucuz markalar arasında en çok kopyalanan tasarımlar oldu. Giannini, "Bu sezon koleksiyonda uzun gece kıyafeti yok. Çünkü Oscar'lar ve Hollywood yıldızları benim ilgi alanıma girmiyor. Ben gerçek kadınlar için üretiyorum," diyerek, kopya çekmeyin mesajı veriyor. Hemen belirteyim Gucci koleksiyonu en çok Zara tafından kopyalanmış, ama kopya kıyafetlere de ilgi duymayanlar, el işçiliği ve detaylar için Gucci'nin Nişantaşı'ndaki veya İstinye Park'taki mağazalarını ziyaret edebilir.
Haberin fotoğrafları