kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kardemir'in kriz deneyimi yatırımcıya primle döndü

UFUK SANLI
25.04.2009
Küresel krize rağmen çalışanına yüzde 9.6 zam yapan Kardemir, işçileri kadar yatırımcılarını da sevindirdi. Hisseler yılbaşından bu yana % 51 değer kazandı..
Erdemir ve İsdemir'de çalışan 14 bin çalışanın maaşlarının yüzde 35 indirilmesi gözlerin sektördeki diğer oyunculara çevrilmesine neden oldu. Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz, 2008'de net kârlarını yüzde 106 artırdıklarını ve 257 milyon lira kâr elde ettiklerini belirterek, "Kardemir'de 3 bin 800 kişi çalışıyor ve bu başarı bir ekip çalışmasının sonucunda ortaya çıktı" dedi.

KRİZDE BİLE ZAM
Elde edilen bu başarının sonrasında kazançtan daha yüksek pay talep eden işçiler 23 Mart'ta grev kararı almıştı.
25 Martta kendilerinin de lokavt ilan ettiğini hatırlatan Genel Müdür Kılavuz, "Çalışanlarımızla masaya oturduk ve görüşmelerin ardından 3 Nisan'da anlaşmaya vardık. Taraflar birbirine anlayış gösterdi ve böylesi zorlu bir dönemde işçilerimize yüzde 9.6 zam yaptık" dedi.

'2001'DEN DERS ÇIKARDIK'
Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Feridun Tankut da Kardemir'in geçmiş yıllarda yaşadığı krizlerden ders çıkardığını belirterek, "2001 krizinde de bizim işletmemiz zor duruma düşmüş ve bin 200 arkadaşımız 4 aylığına ücretsiz izne çıkmıştı. Kardemir'in bugünkü krizden etkilenmemesi ve sıkıntıya girmemesi 7-8 yıldır uygulanan akıllı politikanın ürünüdür" diye konuştu.