kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Küstahların durumundan memnunum'

25.04.2009
Karaçam, "Türk bankaları ile alay eden yabancı bankaların düştüğü durumdan memnunum" dedi..
Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı (MBA) külüplerinin ortaklaşa düzenlediği ''MBA Forum 2009'' toplantısı Antalya'da sürüyor.
Toplantının ikinci gününde, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, yarının yöneticileri olacak 250 MBA öğrencisine, liderlik, girişimcilik, yenilikçilik ve markalaşma konularında deneyimlerini aktardı.

AŞAĞILAYICI ŞEKİLDE ELEŞTİRİ
Yapı Kredi Bankası eski Genel Müdürü Burhan Karaçam da iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
ABD'nin bankacılık sektöründe yaşadığı krize de değinen Karaçam, "Açık söyleyeyim bu yabancı bankacıların bu duruma düşmelerinde fevkalade memnunum" dedi. Memnuniyetinin nedeninin 1980 sonrası Türkiye'de yaşanan 20'ye yakın kriz ortamında, yabancı bankaların Türk bankacılığına ve Türk bankacılarına yönelik tutumları olduğunu belirten Karaçam, şöyle devam etti: "Her seferinde bir sıkıntıya girdiğimizde bunlar son derece alaycı, küçümseyici, aşağılayıcı ve küstah şekilde Türk bankaları ve Türk bankacılarını eleştirirlerdi.
Onların şu yaptıkları hatalar Türk bankacılık sisteminde hiçbir zaman olmamıştır. Bu kadar aymazlık, bu kadar kısa vadeli, bu kadar kişisel ve bu kadar kendi cebini düşünme ile risk faktöründen uzakta faaliyette bulunma bizde hiçbir zaman olmamıştır. Bunlar birbirini tetikleyen zincirleme bir etkidir.''