kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Burberry defilesinden kat kat trikolar.

Üzerinize hafif bir şeyler giyin

BAŞAK DİZER FRANSEZ
17.04.2009
Deri ceketlerden sonra, sezonun atlamamanız gereken ikinci alışverişi 'trikolar' olmalı. Bahar sezonuna çok uygun ve farklı kombinlemelere de açık olması büyük avantaj. Üstelik bu bahar trikolar, yaz sezonunda da çok 'trendy'.....
Polo yaka, V yaka, bisiklet yaka trikolar ve hırkalar uçuk pastel renklerde, özellikle pudra tonlarında, ince koton ve kaşmir karışımlı ipliklerle çok moda ve giyimi çok rahat. İster gömlek ve tişört üstüne, ister direkt teninize...

TRENDLER VE TRİKOLAR

Son sezonlarda görüyoruz ki, klasik Amerikan stili genel olarak erkek modasına hakim oldu.
Ağırbaşlı ama renkli 'casual' görüntü her markada mevcut. Renkli beyzbol ceketleri, loafer ayakkabılar, blazer ceket, chino pantolonlar, polo yaka tişörtler ve tenis süveterleri. Yani V yaka trikolara dolaplarımızda birkaç sezon daha yer açıyoruz demek bu.
Ayrıca bu sezon 'çok katlı' kombinler yani üst üste giyilen ince katlar oldukça moda. Kat kat deyince de hırkalar ön plana çıkıyor. Hırka deyip geçmeyin. Bir zamanlar sadece koleje ve dedelere uygun görülen hırkalar, hem pratik hem de erkeksi olduğu için geri döndü ve büyük rağbet gördü. Jude Law, Justin Timberlake bu trendin öncülerinden. Hırkalar, ince ve fit olmaları şartıyla 50'lilerin Amerikan stili ile baharın hit parçalarından...
Renkli baklavalı desenli V yaka trikolar da bu sezon kısa ve uzun kollu olarak vitrinlerde, İngiliz stilini yansıtıyor. Çok klasik olmamak için bisiklet yaka yerine polo yaka olanları tercih edin.

HANGİ KOMBİNLER?

Defilelerde yine en çok hırka ve ince yaka gömlek, incecik kravatlarla yapılmış kombinler var. Tenis süveterleri gibi derin V yakalı, yakaları renkli çizgili olan trikolar da beyaz pantolon ve şortlarınızla çok iyi duracaktır. İnce koton iplikle örülmüş olanlar ve kaşmirden örülmüş yumuşak tuşeli trikoları tercih edin. Kaşmir olanlar daha pahalıdır ama her sezon giyebilirsiniz. Tabii ne kadar ince, o kadar yazlık.
* Hırka alırken derin ve açık yakası olmasına dikkat edin. Düğmeleri mümkün olduğunca küçük, kalıbı dar olsun.
* Direkt teninize giyecekseniz V yaka trikonuzun yakası kapalı olmalı, gömlek ve tişörtle kombinlemek için derin V yaka seçin.
* Kaşmir ve yüzde 100 koton, sağlıklı ve nefes alan materyallerdir. Akrilik, polyester iplikler terletebilir ve çabuk tüylenir. Akrilik olanları doğrudan teninize giymeyin.
* Tüylenen trikolarınızı, elektrikli özel aleti ile ya da tıraş makinenizle temizleyebilirsiniz. Hiç olmadı, tıraş bıçağı da bu işi görür.
* Trikolar bir kere kuru temizleme yapılır, trikonuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız ılık suda, elde yün şampuanıyla yıkayın.
* Polo yaka trikoları serin bahar akşamları uygun renkte gömlek üstüne, kısa kollu polo yakaları yazın teninize giyin. Hatta yaz akşamları şortlarınız ve loaferlarınız ile birlikte pekâlâ güzel bir denizci 'marine' kombini yapabilirisiniz. Kırmızı, lacivert ve beyaz renklerle 'marine' teması çok moda.
Haberin fotoğrafları