kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Moskova Eurovision'a hazırlanıyor

Giriş Saati : 23.04.2009 11:19
Güncelleme : 23.04.2009 23:10
Yeni Haber
Rusya'nın başkenti Moskova'da 9-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Eurovision-2009 şarkı yarışmasına sayılı günler kala yarışmanın düzenleneceği Olimpiyski kapalı spor salonundaki hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Rus ve yabancı şirketlerin işbirliğiyle yapılan Eurovision-2009 şarkı yarışmasının hazırlık çalışmalarının yapıldığı Olimpiyski spor salonunun bugünkü hali adeta büyük bir inşaat alanını anımsatıyor.

Çalışmaların 24 saat aralıksız olarak devam ettiği, 8 bin seyirci kapasiteli Olimpiyski salonundaki demir çerçeveler, yüzlerce ton inşaat malzemeleri, ışıklandırma sistemleri ilginç görüntüler oluşturuyor.

Rusya bütçesine 300 milyon dolara malolacağı tahmin edilen çalışmalarda dünyanın en iyi teknolojisi
kullanılıyor.

Elektrik gücü 8 megawat olacak sahnenin ışıklandırma çalışmaları ABD'li uzman Jone Casey tarafından yürütülüyor. İHA'ya konuşan Eurovision hazırlık çalışmalarının Rus Teknik Müdürü Grigoriy Andropov, "Moskova'da yapılacak Eurovision yarışması tüm önceki yarışmalardan çok farklı olacak. Şu anda inşaat alanında siz bunu fark edemeyebilirsiniz. Ama burada gördüğünüz ekranların her birinin çok farklı bir şekilde hazırlandığını bilmeniz lazım. Tabii ki ben şimdi tüm sırlarımızı anlatmak istemiyorum. O zaman açılış törenimizin anlamı kalmaz. Bu sahnede meydana gelecek olağanüstü şeyleri canlı yayında dünyaya izleterek bir sürpriz yapacağız. Sadece şunu söylemek istiyorum. Böyle bir Eurovision yarışması şimdiye kadar görülmedi, bundan sonra da tekrarlanamaz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Eurovision şarkı yarışması öncesinde Moskova'daki sokak köpekleri de yeni inşa edilen barınaklara taşınmaya başlanırken, eşcinsel azınlıklar ise şarkı yarışmasının yapılacağı günlerde Moskova'da ilk kez resmen izin verilmiş bir sokak yürüyüşü gerçekleştirmiş olacak.