kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sezen Aksu'nun düş bahçeleri

Dinledim, dinledim, dinledim ve karar verdim... Benim bu yaz sevgiliye ihtiyacım yok. Çünkü 'Kurşuni Renkler' saracak belimi. 'Pardon' yarenlik edecek çelişkilerime, düşlerime. 'Uslanmadım' anlatacak beni bana. 'Takvim' konuşacak, ben dinleyeceğim sessiz sessiz. 'Kaybedenler'in omzunda ağlayacağım besbelli.

DİNLE DİNLE AĞLA
'Ana Dilim Aşk' öpecek dudaklarımdan güneş batarken. 'Kibir'le dans edeceğim geceleri sahillerde.'Unutamam'la içeceğim bir kadeh buzlu beyaz şarap... Biraz ağlayacak, biraz arayacak, biraz hatırlayacak, biraz unutacak, biraz boş verecek ama onu yanımdan hiç ayırmayacağım. O ne? O Sezen Aksu'nun 'Düş Bahçeleri'. İki CD'li 'Düş Bahçeleri 2'. İlki 13 sene önceydi. Kendi yazdığı ve başkalarının seslendirdiği şarkılar sahibinin sesine bir kere daha geri döndü. İki CD'de toplam 30 şarkı var. İlk CD tam dinle dinle ağla kıvamında. Misal: Göksel'in ilk albümündeki 'Kurşuni Renkler', ENBE'den 'Unutamam', Ebru Gündeş'ten 'Kaçak' var. En sızılısından şarkıların 15'i toplanmış. Sezen Aksu nasıl da canından kopararak söylemiş. İkinci CD'deki şarkılarda Kıvanç K. imzası var. Hande Yener'in söylediği 'Kibir', Sertab Erener'den dinlediğimiz 'Söz Bitti', Ajda'nın 'Yok Ki'si ve diğerleri dans ettiriyor dinleyeni. Oynamayan kalmasın!

İLK KONSER 8-9 MAYIS'TA

Hiç şüphesiz bu yazın müziksevere en büyük kıyaklarından biri 'Düş Bahçeleri 2' olacak. Ve müjde! Mayıs ayında çıkacak 'Düş Bahçeleri 2'nin ilk konseri 8-9 Mayıs tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi'nde. Eğer siz de benim gibi koşup giderseniz; o çok sevdiğiniz şarkıları sahibinin sesinden, sahibinin kalbinden dinleyebilirsiniz. Şarkılar öyle güzel, öyle bizden ki kelimeler eksik kalıyor yazarken. Dinlemeniz lazım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın