kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Trendlere kanmayın paralarınızı saçmayın

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
17.04.2009
ABD'de moda haline gelen bebek ultrasonu videosu ya da bağırsak temizliği size lüzumsuz yere para harcatırken, fayda da sağlamıyor ..
Hamile ünlüler hakkındaki dedikodulardan daha hızlı yayılan bir şey varsa; bu da bilimsel taslak satıcılarıdır. Elbette doğmamış bebeğinizin ultrason videosu kulağa hoş gelir. Ama doktorunuzun gözetimi dışında başvuracağınız kolay bulunur 'sağlık hizmetleri' vücudunuz, cüzdanınız ya da her ikisi için de zararlı olabilir. İşte bunun sebepleri:

BEBEĞE ULTRASON VİDEOSU
'Ultrason günü', bebek bekleyen anne ve babalar için kırmızı halıda yürüme günü gibidir. Çünkü içeride büyüyen bebeği ilk kez görme şansı demektir. Bu 'ön izleme'nin doktor kontrolünde, eğitimli bir tekniker eşleğinde ve tam donanımlı bir hastanede yapılması gerekir. Ama günümüzde, en yakın alışveriş merkezinde bebeğinizin ultrason videosunu (Yüksek çözünürlükte ve üç boyutlu olarak) çektirebiliyorsunuz. Peki bizim fikrimiz ne? Ufaklığı görmek için doğumu bekleyin! Çünkü ABD Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu son derece güçlü ultrason tarayıcılarının ve bir saat süren taramaların çocuğu riskli seviyede ısı ve titreşime maruz bıraktığını söylüyor.

BAĞIRSAK TEMİZLİĞİ
Bu kolon temizlikleri, zor kazanılmış paranızı boşa harcamak anlamına gelebilir. Aynı temizliği ve toksinlerden arınma etkisini, 24 saatlik bir çalışmayla, bağırsaklarınıza tüp sokması için birine para vermeden de elde edebilirsiniz. Kilo vermek için kolon temizliği yaptırırsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Yıkadıkları her şeyin yerine ertesi gün yenileri gelecektir!

ACI DİNDİREN MIKNATISLAR
Ayakkabınıza ya da vücudunuza yapıştırdığınız yamalara iliştirilmiş mıknatısların, sizi duygusal olarak olumlu etkilemesinden daha fazla gücü olduğuna dair hiçbir bilimsel bulgu yok. Araştırmalar, mıknatısların 'acıyı dindirir' şeklindeki en popüler iddiasını desteklemiyor. Dolayısıyla bu mıknatıslar buzdolabınızda güzel durabilir ama ayakkabılarınıza yerleştirmek için para ödemenize gerek yok!