kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sen çalışma, ben sana bakarım

Ah benim kadersiz arkadaşım, ah. Okurlarım bilirler benim kankalardan Seda'nın başına gelenler bitmez. Bizim Seda 10 gün önce biriyle tanıştı. Çocuk çok yakışıklı, uzun boylu falan... Onu da geçtik çok romantik. Hatta haddinden fazla... Çiçekler, böcekler, elleriyle hazırlanmış kahvaltılar falan. İçimden "Bunun altından bir şey çıkacak" diyorum, dilime indirmiyorum. Misal; abi iki kadeh içtiği zaman biraz dengesini şaşırıyor ama Seda duruma uyanamıyordu. Pazar akşamı Seda, İpek, ben, yeni evimin kutlamasını yapıyoruz. Seda'nınki içmiş içmiş aradı, gelmek istedi, "E buyursun" dedik, geldi. Bizimki alkolden sallanıyor. Takmış Seda niye onun yanında değilmiş. Seda ne yapsa adamı susturamıyor. Aradan 10 dakika geçiyor ve abi konuşmamızı bölüp bombayı patlatıyor "Seda, ben seni çok kıskanıyorum." Seda hayretle bakıyor, ben bardağımı alıp kendimi mutfağa atıyorum, İpek olayımız var sevinciyle sigara yakıyor. Abi devam; "Senin çalışmana ne gerek var ki? Ben ikimize de bakarım. Sen çalışma, yanımda dur."

YEŞİLÇAM FİLMİ GİBİ
İpek'ten tepki "Ayyy canım erkeğim benim..." O an mutfaktan salona uçuyorum. Ağzım açık İpek'e bakıyorum. Allah'tan Seda cevabı yapıştırıyor: "Kendini Yeşilçam filmlerinde mi sandın? Ne demek Seda çalışma! Pazar korku sineması diye seni mi gönderdiler?" Efendim kadın çalışmazmış, otururmuş, onun yeri erkeğinin yanıymış. Bu adam az daha konuşursa aklımı kaçıracağım. Gerisini boş verin. Ortalık karıştı, Seda'nın başlamadan bir ilişkisinin daha sonu oldu. Benim kafama takılansa şu oldu: Bu erkekler bizi işimizle, gücümüzle beğeniyorlar, öyle aşık oluyorlar. Sonra niçin paramızdan, çalışma hayatımızdan rahatsızlık duyuyorlar? Hangi aşamada kadının işi erkeğe batmaya başlıyor? Erkek kadını kapatınca neden daha erkek olduğunu zannediyor?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın