kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Meyveli pastacıklar

Kaynamış su bulunan bir kabın içine cam bir kase koyun ve yumurta ve şekeri bu kasede mikserle 5 dakika çırpın. Kabı sudan çıkartıp, içine un, kakao, toz badem ve portakal kabuğu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımdan yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, ikişer çorba kaşığı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Krem şanti, kakao ve soğuk sütü mikserle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Meyveleri doğrayın. Çikolatayı eritip, kurabiyelerin düz yüzeylerine sürün. Hazırladığınız kremadan kurabiyelerin yarısının üstüne sıkın, meyveleri dizip, üstüne tekrar kurabiye kapatın.

Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 6 çorba kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1.5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı toz badem
* 1 tatlıkaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Kreması için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
İçi için:
* Kivi
* Muz
* Elma ve çilek

* * *
Erişteli fasulye
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Taze fasulye ve havuçları verev doğrayın. Erişteyi süzgeçten geçirip, 2 çorba kaşığı margarini tencereye alın. Erişteleri yağda 1-2 dakika çevirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Eriştelerin üzerine yayın. Sebzeleri aldığınız tavada dolmalık fıstığı kavurup, eriştelerin üzerine koyun.

Malzemeler
* 1 su bardağı erişte
* 2 çorba kaşığı margarin
* 20 adet taze fasulye
* 1 adet havuç
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* Tuz
* Karabiber

* * *
Patlıcan pabucakis
Patlıcanları közleyin. Boylamasına ikiye bölün, içlerini çıkarıp, kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını 2 cm. kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine, rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip, iyice harmanlayın. Patlıcanların içlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 yumurta sarısını çırpın, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
* 4 adet orta boy patlıcan
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 adet kırmızı biber
* Karabiber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın