kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Biri şu metamorfoza dur desin

Tarkan doğayla bütünleşiyor, Tarkan Nazım'ın mezarını ziyaret ediyor. Tarkan çevreye, insanlığa ve Türkiye'nin sorunlarına duyarsız kalmıyor. Ve hiiiç üşenmiyor, bunu zırt pırt burnumuza sokuyor. Tamam! Sanatçıların sosyal konulara dikkat çekmesi pek güzel, pek faydalı... Gelin görün ki bu kez insanın burnuna başka kokular geliyor. Okuyucunun ağzında kekremsi bir tat kalıyor. Bu 'Bakın ne kadar da sorumlu bir sanatçıyım' edaları inandırıcı gelmiyor. Tarkan'ın üzerine bu kıyafet oturmuyor.

LASTİK MASKOTU GİBİ...
Şimdi sen Rusya'ya gittin, Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret ettin. Michelin lastiği maskotu gibi o kaz tüyü montu giydin. Saçın başın bir yanda Nazım'ın mezarının önünde çömeldin. Hazır çömelmişken bir de yüzüne "Ah Nazım vah Nazım. Hey gidi Nazım" ifadesi yerleştirdin. Şip-şak pozunu verdin. Ve turistik görevini nihayetlendirdin. İyi de bu fotoğrafını niçin basına dağıtırsın be Karma İnsan? Kuzu kuzu çek fotoğrafını as evine. Gazetelerin ikinci sayfasına yollamak niye? Yoksa hepsi dağılmış imajı resetleme projesi mi? Artık 'çişim geldiler', 'yakalarsam muck mucks'lar, gömleği açıp göğsünü göstermeler, elde zillerle kıvırmalar, havaalanında sevgiliyle öpüşmeler, arabanın üstüne çıkıp halkı selamlamalar iş yapmıyor değil mi? Karizmayı toparlamak, bazı şeylerin altını doldurmak gerekiyor değil mi?

SESİ ONUN HEDİYESİ
Çünkü devir değişti. Ya söyleyecek çok gerçek, çok sağlam sözlerin olacak ya da harbiden iyi müzik yapılacak. Eh Tarkan'ın son albümlerine bakarsak müzik elden gitti gidiyor. com... Bence Tarkan oradan buradan fotoğraflarla imaj tazelemeyi bırakıp iyi müzik yapmaya başlamalı. Biz onu 'Metamorfoz'suz zamanlarda sevdik. Sadece yüreğe dokunan ve icabında oynatan şarkılar onun muhteşem dönüşü için yeterli. Çünkü sesi ve sahne performansı onun en büyük hediyesi. Benden söylemesi...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın