kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Sakin değil de'fırtına' diyetanımlana-bilecek birerkekle birlikteolmayı seçen kadın,ileridedoğabilecekfiziksel ya daruhsal şiddete dehazırlıklıolmalıdır. Ama bu, her aktiferkeğin deşiddeteeğilimli olacağıanlamınagelmez.

'Şiddetli fırtına' mı, 'durgun körfez' mi daha iyi koca olur?

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
21.04.2009
Bir kadının vereceği en zor kararlardan biri, hayatını geçireceği kişiyi seçmektir. Psikolog Sinem Demir, nasıl bir eş seçeceğine karar veremeyen kadınlar için önemli bir ipucu verdi: Durgun körfez gibi sakin adamlar yorar, özgür kadın fırtına gibi bir erkek ister!..
Hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarından biri olan 'evlilik kararı'nda, kadınlar, iki sevgili arasında kalmışsa ne yapar? Bir tarafta ayaklarını yerden kesen 'şiddetli fırtına' bir erkek, diğer tarafta huzuru ve istikrarı bulduğu 'durgun körfez' sevgili varsa kadın evlilik için kimi seçer? Duygularını mı yoksa mantığını mı dinler? Medical Park Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir; evlilik kararı almaya hazırlanan ve 'hangisi doğru erkek' karar veremeyen kadınların ruh halini, uç noktalardaki iki tip erkek örneğinden yola çıkarak yorumladı:

* Kadınların hemen hepsi, duygusal paylaşım yaşayacağı erkeğin öncelikli olarak 'kararlı ve net' olmasını ister. Ama kararlılık gibi görünen tutum, 'dayatmacılık' ile karıştırılmamalı. 'Şiddetli fırtına' erkekler; olumlu ve olumsuz duygularını uç noktalarda yaşar, tez canlıdır. İstediği kadını elde etmek için uzun uğraşlar sergileyebilir, ayaklarını yerden kesecek jestler yapar ve ani öfke patlamaları yaşayabilir.

FIRTINA AFRODİZYAKTIR
* Kadının hangi tip erkeği seçeceği sorusunun cevabı, kadının hangi öğretilerle büyüdüğüne; kendisinin ve karşısındakinin insani haklarının, duygularının ne düzeyde farkında olduğuna göre değişebilir. Duyguları, inisiyatifi ve iradesi 'yan-rollerde' olarak tanımlanmış bir kadın için, bir erkek tarafından 'gözetilmek, yönetilmek', afrodizyak bir etki yaratabilir ve 'yapay bir başrol' hissi uyandırabilir.

* 'Şiddetli fırtına' tipi erkek, erken yaştan itibaren omuzlarına yüklenen ağırlıklara olan öfkesini, kendisine 'sınırlamak' da öğretilmediği için, dizginlemekte zorlanır. Aşırı duygu patlamaları ve şiddet eğilimi ile hem kendisine hem de 'arzu nesnesi' olarak gördüğü kadınlara zarar verme olasılığı yüksektir.

DURGUNLUK YORABİLİR

* Eğer erkek inisiyatif duygusu mumla aranan (ve genellikle bulunamayan) bir karakterde ise, kadının romantik duygularını söndürebilir. 'Durgun körfez' erkeklerin kendi kararlarını verme, duygularını ifade etme kabiliyetleri kısıtlıdır. Kadın bir süre sonra bu erkeğin gerçekten kendi duygu ve düşünceleri olup olmadığını sorgulamaya başlayabilir. Çünkü 'durgun körfez'ler; nerede yemek yeneceğinden, ne zaman görüşüleceğine kadar birçok konuda ilk adımları sürekli karşısından bekler. Bir süre sonra da bu erkeğin sözcüsü; annesi (veya başka bir akrabası) olmaya başlar. Duyguları ve tutkuları tetiklenmeyen kadın da, böyle bir ilişkiden daha çabuk vazgeçebilir. Bir konuda karar vermesi ve eyleme geçmesi için sürekli motive edilmesi gereken bir erkeğin, kadında 'yorgunluğa, duyguların körelmesine' yol açması beklenebilir.