kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın ilk 100 gününün karnesi

AA
Giriş Saati : 21.04.2009 09:27
Güncelleme : 21.04.2009 17:27
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Beyaz Saraydaki 100. gününe doğru, Kanada'nın önde gelen gazetelerinden Toronto Star, Obama'ya başkanlıkta geçen ilk 100 günü için karne verdi. Obama'nın artılarını ve eksilerini sıralayan gazete, ABD Başkanının karne notunu B olarak açıkladı...
Toronto Star'ın dünkü sayısında gazetenin Washington Bürosundan Mitch Potter'ın imzasıyla manşetten verilen haberde, Obama'nın bazı eksilerine rağmen kendisinden önceki başkanlardan daha iyi durumda olduğu kaydedildi.

Haberde, Gallup'un yaptığı araştırmaya dayanarak, ilk 3 aylık performansta 100 üzerinden Ronald Reagan'ın 60, George Bush'un 50, Bill Clinton'ın 55, George W. Bush'un 58 almasına karşılık, Obama'nın 63 ile ilk sırada olduğu belirtildi.

Haberde, ekonominin canlanması için 787 milyar dolarlık paket açıklaması, Irak'tan çekileceklerini, Afganistan'a yoğunlaşacaklarının sinyalini vermesi, kök hücre çalışmalarına izin vermesi, evleri icrada bulunan ev sahiplerine destek çıkması, işkenceyi yasaklaması, Küba ile yakınlaşması, köpek sahibi olması ve güçlü hitabetiyle güzel konuşmalar yapması, Obama'nın "artıları" olarak sıralandı.

"Ödenmeyen vergiler konusunda takım arkadaşlarını kaybetmesi, ekonomik sorunlara halkın yoğunlaşmasını sağlayamaması ve Suudi Arabistan Kralının önünde gereksizce eğilmesi" ise Obama'nın bocaladığı konular olarak gösterildi.

Başkan Obama, 29 Nisan 2009'da Beyaz Saray'daki 100. gününe girecek.