kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Her şeye göğüs germek zor ben yoruldum'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
20.04.2009
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesine aldığı "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle başlatıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, tören sonrası konuklarını, ABD Başkanı Obama onuruna yemek verilen yeni salonda ağırladı. First Lady Gül, konukları ile sohbet ederken "Köşk'e ne zaman taşınacaksınız?" sorusu üzerine adeta içini döktü. Bayan Gül, Köşk'te yapmak istedikleri ve karşılaştığı güçlükleri şöyle anlattı: "Bırakın Köşk'e taşınmayı aslında yapılacak çok iş var. Örneğin Pembe Köşk çökmek üzere. Avusturyalı mimar Holzmeister'ın öğrencilerini davet ettim. Katkı sağlayabileceklerini söylediler. Hatta Avusturya hükümeti de yardımcı olacağını söyledi. Ama şimdilik bekliyor. Ben yoruldum. Her şeye göğüs germek zor. Bir şeyler yapıyorsunuz yanlış yere çekiliyor. Toplumun ikna edilmesi gerekiyor."

'HER ŞEY FARKLI'
Bayan Gül, "Çankaya'daki yemeklerin hâlâ Dışişleri Konutu'ndan geldiğini" anımsattı ve şöyle devam etti: "Tüm detaylarla tek tek ilgileniyorum. Her şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Sanılıyor ki biz, (Yapılsın) dediğimizde her şey anında oluyor. Tabii öyle değil. İşin başında durmak gerekiyor. İşte bu oda (yeni düzenlenen salon), ABD Başkanı Obama için yemek burada verildi. Akıllarda bu oda kaldı. Tabii ben duvarına kadar sabah 01.30'a varıncaya dek ilgilendim. Neticede burası benim kendi evim değil. Alıp götürecek de değilim. Buraları temsil makamları. Bakın tören salonu klimaları çalışmıyor. Ve maalesef bu yaz orayı kullanamayacağız."

'İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR'
Hayrünnisa Gül, sohbet sırasında terlediğini fark ettiği, Cumhurbaşkanı Gül'e masanın altından bir kâğıt mendil uzattı. Ancak Cumhurbaşkanı, ceketinin iç cebinden çıkardığı mendili ile terini silmeyi tercih etti. Cumhurbaşkanı Gül, kampanyanın hedefine ulaşması için şu değerlendirmeyi yaptı: "Sabah törenden önce Hayrünnisa Hanım'a da söyledim. Bu bir görsel şovdan ibaret olmamalı. Üç yıl boyunca takibi yapılmalı. Ölçülebilir bir başarı elde edilmeli. Yeni okullar açılmalı. Okula gitmeyen engelliler evden çıkarılıp eğitimle buluşturulmalı." Metin Şentürk, Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaşırken, "Efendim, çok yakışıklı görünüyorsunuz" deyince salon kahkahaya boğuldu. Beyazıt Öztürk ise Gül'e "Nasılsınız..." sorusunu yöneltti. Gül, "Allah'a şükür sağlığımız iyi. İşleyen demir ışıldar. Bazen Cumartesi Pazar evde kalınca kendi kendime iş çıkarıyorum" diyen Gül şöyle devam etti: "Hangi sayfaya baktığınıza bağlı. Bir sayfada çok iyi şeyler oluyor. Öbür sayfada zorluklar var. Ama ben her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum."