kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rojin Midyat'ta Estel Otel'in açılışında

Giriş Saati : 21.04.2009 09:25
Güncelleme : 21.04.2009 09:45
Yeni Haber
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Mardin'in Midyat ilçesinde dört yıldızlı otelin açılışını yaptı. Açılışa katılan Rojin hayranları ile buluştu. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Mardin'de gerçekleşen '9. TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumu'nun ardından şarkıcı Rojin ile birlikte Midyat'ta dört yıldızlı Estel Grant Oteli'nin açılışına katıldı. Açılışa TURSAB Başkanı Ulusoy'un yanı sıra, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür yardımcısı Levent Demirel, Gazeteci Coşkun Aral, Mardin Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile ses sanatçısı Rojin katıldı.

TURSAB Başkanı Ulusoy, açılan otelin Mardin'in mutfağı, kültürü, folkloru, sanatı ve kültürünü devam ettirmek için çok önemli olduğunu vurguladıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

Midyat'ta böyle bir tesisin açılması çok güzel oldu. Yurtdışından ve yurtiçinden gelecek olan turistler buraları gelip gezecek ve görecek. Turist gittiği yerde Midyat'ı anlatacak. Kolektif yaşamın en güzel örneğinin Midyat'ta şekillendiğini ve oturduğunu anlatmaya çalışacak. Ben her gelişimde Mardin ve Midyat'a hayran oluyorum. Sanki Avrupa'nın bir şehrindesiniz. Bu havadasın ve bu rahatlıktasın. Veyahut İstanbul'dasınız."

Ulusoy ayrıca, seyahat acenteleri olarak Mardin'e çok önem verdiklerini vurguladı. Otel açılışına katılan Rojin ise, TRT'den ayrılması ile ilgili konuşmak istemediğini belirterek, "Bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum. Söylediğimi söyledim. Buraya hayırlı bir iş için geldim. Bir yarışma programı var. Mardin'den Midyat'tan sesi iyi olan gençlerimizi alıp bir yarışma programına götüreceğiz. O yarışma programında birinci olursak Mardin'de bir okul yaptıracağız. Onun için böyle bir yarışmaya evet dedim. Yoksa yarışmalar pek sıcak bakmıyorum" şeklinde konuştu.