kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'nin AB üyeliği için ikna olmadım"

CİHAN
Giriş Saati : 21.04.2009 10:04
Güncelleme : 21.04.2009 17:27
Yeni Haber
Haziran ayının 7'sindi yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya Halk Partisi'nin (ÖVP) adayı olarak seçime liste başı katılacak olan İçişleri eski Bakanı Ernst Strasser, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girişi konusunda henüz kimsenin kendisini ikna edemediğini söyledi...
Devlet tarafından çıkarılan Wiener Zeitung gazetesinden Katharina Schmidt'e konuşan Ernst Strasser, Türkiye'nin katılımı konusunda ayrıca halk oylamasından yana olduğu da söyledi.

Yaklaşık dört buçuk yıl önce özel sektörde çalışmak için içişleri bakanlığından istifa eden Ernst Strasser, göçmenlerle ilgili sert politikaları ile biliniyor.

FPÖ Mölzer: "Avusturya Türkiye'nin katılımını engelleyecek güce sahip değil"

Aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi AP adayı Andreas Mölzer de Türkiye'nin AB'ye katılımının Avrupa'nın gücünü aşacağını söyledi. Halk oylaması vadeden politikacı arkadaşlarının sözlerine inandığını söyleyen Andreas Mölzer, "Bu konuda bir halk oylaması yapılacağını vaadettiler. Avusturyalıların yüzde 80'inin Türkiye'nin katılımı aleyhinde oy kullanacağını bildiğimden, katılım zaten söz konusu olamaz" dedi.

"Avusturya'nın Türkiye'nin katılımını engelleyebileceği inancında mısınız?" sorusunu ise Mölzer şöyle yanıtladı: "Şaka bir yana: SPÖ ile ÖVP'nin halk oylaması vaatlerine inanmak mümkün değil. Ayrıca Avusturyalı politikacılar müzakerlerin sona ermesinin ardından katılımı engelleyecek güce sahip değiller. AB organizasyon olarak Türkiye'nin katılımını istiyor. Eğer Avrupa'yı kurtarmak istiyorsak, müzakereleri durdurmalıyız. Biz imtiyazlı ortaklıktan ve Türkiye ile son derece iyi ilişkiler kurulmasından yanayız. Ancak Türkiye'nin katılımının Avrupa'nın gücünü aşacağı inancındayız."