kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birecik Belediyesi'ne saldırı

Giriş Saati : 21.04.2009 16:30
Güncelleme : 21.04.2009 23:51
Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Binası'na silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ahmet Açıkbaş, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayda ağır yaralanan Ahmet Açıkbaş, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Diğer yaralılar Ali Kankaya, Vahit Özsütemen, Nusret Kaçıran, Mehmet Ali İncedal ve Adem Şıltak'ın tedavileri ise Birecik Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışırken işten çıkarılan işçi, kalaşnikofla belediye binasını bastı. Belediye içerisinde elindeki silahla sağa sola rastgele ateş eden şahıs, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ile görüşmek istedi.

Vahit İtekleşen, Mehmet Ali İncedağ ve Ali Kankaya adlı işçilerin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar, arkadaşları tarafından dışarıya çıkarıldıktan sonra ambulansla Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan ise uzun uğraş sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.



''SALDIRGAN MAKAM ODAMA KADAR GİRDİ, BANA ATEŞ ETTİ"


Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, uzun namlulu silahla belediye binasına giren kişinin makam odasına kadar çıktığını belirterek, ''Saldırgan makam odama kadar girdi, bana ateş etmeye çalıştı, yanımdaki bir kişi yaralandı'' dedi.

Pınarbaşı yaptığı açıklamada, uzun namlulu silahla belediye binasına giren bir kişi rastgele ateş açtığını belirtti.

Belediyenin güvenlik ve koruma olmadığı için saldırganın rahatlıkla belediye binasına girebildiğini belirten Pınarbaşı, saldırganın, belediyede çalışan ve görev değişikliği yapılan bir işçi olduğunu bildirdi.

Pınarbaşı, makam odasının belediye binasının ikinci katında olduğunu ifade ederek, ''Belediye binasına giren saldırgan rastgele ateş açtıktan sonra, benim makam odama kadar girdi. Ben makam odasındaydım, saldırgan bana da silahını yöneltti ve ateş etti. O sırada yanımda bulunan kişi olaya müdahale edince, makam odasındaki kişi yaralandı'' dedi.