kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Bu Batılıların hoşgörüsüzlüğü"

Giriş Saati : 21.04.2009 12:51
Güncelleme : 21.04.2009 17:27
Yeni Haber
Cenevre'deki konuşması sırasında Batılı diplomatların salonu terk etmesine tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, bu hareketi "Batı'nın hoşgörüsüzlüğü" olarak niteledi. ..
Ahmedinecad, Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansı'ndaki konuşması sırasında "İsrail'in Yahudilerin acıları bahanesi üzerine kurulduğunu söyleyince" Batılı diplomatlar salonu terk etti. Ayrıca BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon dahil, birçok Batılı yetkiliden de Ahmedinecad'ın konuşmasına tepki geldi.

Ahmedinecad bugün Tahran'da yaptığı açıklamada, "İfade özgürlüğü iddiasında bulunanlar, kendileri (Batılı uluslarlar) tarafından organize edilen bir konferansta muhalif bir sesi hoşgörüyle karşılamaya bile hazır değiller" dedi.

Cenevre'den Tahran'a gelişinde havalimanında bir grup tarafından tezahüratlarla ve "İsrail'e ölüm" sloganlarıyla karşılanan Ahmedinecad, "Sırf benden dolayı birçok ülke konferansı boykot etti. Bu vesileyle, şu andan itibaren tüm uluslararası konferanslarda bulunacağımı ilan etmek istiyorum" diye konuştu.

Bu arada Ahdemidecad'ın havalimanındaki kısa açıklamasını canlı yayınlayan Khabar televizyonu, haber yorumunda İran Cumhurbaşkanı'nın dünkü konuşması sırasında küçük bir "azınlığın" salonu terk ettiğini, geri kalan katılımcıların ise yerlerinde kalmayı tercih ederek Ahmedinecad'ı övgüyle karşıladıklarını belirtti.

İran medyası ise, Ahmedinecad'ın konuşması sırasında salonu terk eden protestocuları "Siyonistler tarafından kiralanmış soytarılar" olarak nitelendirdi.