kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

20.04.2009
Porsche Çinliler'e 20 bin otomobil satacak
Porsche, Avrupa ve Kuzey Amerika'dan sonra lüks sedan modeliyle Çin pazarına da hızlı girdi. Otomotiv satışlarının yüzde 10 arttığı Çin'den beklenilenin üzerinde talep gördüklerini kaydeden Porsche Satış ve Pazarlama Başkanı Klaus Berning, "Zor bir zamanda yeni bir pazara giriş yapma kararı aldığımızın farkındayız ancak bir yılda satmayı hedeflediğimiz 20 bin aracı kolayca yakalayacağımız bir sipariş rakamı elde ettik, bu bizi rahat ve iyimser kıldı" dedi.

'Kâhin' Sun'da gelecek gördü
Kriz öncesinde satın almalarla adından söz ettiren Oracle, Sun Microsystems ile anlaşmaya vardı. IBM ile anlaşmaya çok yakınken direkten dönen Sun Microsystems, dünyanın üçüncü en büyük kurumsal yazılım firması Oracle tarafından satın alındı. Oracle, Sun'ı hisse başına 9.5 dolar fiyatla almak üzere anlaştığını açıkladı. Satın almanın toplam tutarı 7.4 milyar doları buluyor. Sun'ın borçları ve nakit varlıkları düşüldüğünde ise 5.6 milyar net fiyat ortaya çıkıyor.

İlaç devi GSK cilt bakımına da el attı
İngiliz ilaç şirketi devi GlaxoSmithKline, ABD'li cilt bakımı uzmanı Stiefel Laboratories şirketini 3.6 milyar dolara satın almayı kabul etti. ABD'li yatırım fonu Blackstone Group'un kısmen sahibi olduğu dünyanın en büyük bağımsız dermatoloji şirketi Stiefel Laboratories için GlaxoSmithKline, 2.9 milyar dolar nakit ödeyecek ve şirketin 400 milyon dolar borcunu üstlenecek.

Kamunun parasını kara deliğe atmam

ABD Başkanı Barack Obama, stres testi sonuçlarına göre ek hükümet yardımına gereksinim duyacak bankalardan "hesap verebilecek'' durumda olmalarını isteyeceğini söyledi. Obama, Trinidad ve Tobago'daki zirveden sonra düzenlenen basın toplantısında "Elimizden geldiğince hafif müdahalede bulunacağız, vergi verenlerin parasını sistemden çıkış stratejisi olmayan kara deliğe atmayacağım'' dedi.

Beyaz Saray'dan kart hacizlerine karşı adım

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'li tüketicilerin gayrimenkul hacizlerinden sonra kredi kartı hacizleri ile karşılaşmaması ve ekonominin başka bir darbe almaması için şimdi de kredi kartı şirketlerine el atacak. Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konsey Başkanı Lawrence Summers, senatonun kredi kartı şirketlerinin faiz ve harç miktarlarını artırmasına engel olmak için yeni düzenlemelerle kısıtlamaya gitmeyi planladıklarını belirtti. Summers, perşembe günü kredi kartı şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelecek.