kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Organ nakli kongresinde Haberal gerginliği

Pervin METİN SABAH
19.04.2009
Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Haberal'a gelen mesajların okunduğu kongrede ortalık karıştı. Başkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Karakayalı'nın konuşması politik diye yarıda kesildi..
Ergenekon soruşturması kapsamında geçen hafta tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, dün Harbiye Askeri Müze'de düzenlenen "5. Dünya Pediatrik Transplantasyon Kongresi"nin açılış konuşmasını yapacaktı. 21 Nisan'a kadar sürecek kongreye Haberal'ın yerine Başkent Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Karakayalı katılarak kürsüye çıktı. Karakayalı, Prof. Dr. Haberal'ın bugüne kadar çocuklarda böbrek nakli konusunda getirdiği yenilikleri ve Türkiye'de gerçekleştirdiği ilkleri anlattı. Bir süre sonra slayt makinesinde yaşanan problem nedeniyle konuşması yarım kaldı. Elektrik arızasından kaynaklandığı bildirilen arıza giderilince Karakayalı, konuşmasına devam etti. Hamdi Karakayalı, konuşmasının sonuna doğru Haberal'a gelen mesajları okurken, bu kez kongre organizatörleri tarafından uyarıldı ve konuşmasını bitirmek zorunda kaldı.

"POLİTİK MESAJ İSTEMİYORUZ"
Prof. Dr. Karakayalı, bunun ardından röportaj verirken de görevlilerin müdahalesine uğradı. Organizasyon sorumlusu Richard Trompeter, Karakayalı'nın röportaj yapmasını engelleyerek, dışarı çıkmasını istedi. Röportaja devam eden Karakayalı, Trompeter'in bir kez daha uyarısına maruz kaldı. Prof. Dr. Karakayalı, burada röportaj yapamayacağı yönündeki uyarılar sonucunda merdivenlerden inerek çıkışa doğru ilerledi. Bu sırada habercilerin problemin ne olduğu konusundaki sorularını cevaplayan Trompeter, "Bu bilimsel bir toplantı. Politik mesajların karışmasını istemiyoruz" dedi. Prof. Dr. Karakayalı ile Trompeter bir süre görüştü.

"ÜZGÜNÜM" DEMİŞ
Dünya Organ Nakli Derneği'nin gönderdiği mesajları okurken organizatörlerin, bu mesajların politik bir mesaj olabileceğini düşündüklerini belirten Karakayalı, Trompeter'ın kendisine 'Yaşananlar için üzgün olduğunu bildirdiğini' söyledi. Prof. Dr. Karakayalı, "Türk adalet sistemine güvencemizi kaybetmedik. Yanlışlıkların en kısa sürede düzeltileceğine inanıyoruz" dedi. Yabancı katılımcıların Haberal'ın yaşadıkları için üzgün olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karakayalı, kongre boyunca 10 bilimsel tebliği sunacağını da sözlerine ekledi.