kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UFUK SANDIK

Trafikteki otoların yüzde 16'sı otogazlı

Otogazlı araç sayısı hızla artıyor.
2007'de 2 milyon 50 bin adet olan otogazlı otomobil sayısı, 2008'de 2 milyon 243 bin adede çıkmış. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de araç sayısı 13 milyon 741 bin adet. Buna göre Türkiye'deki araçların yüzde 16'sı LPG'li. Türkiye şimdiden otogaz tüketimi ve otogazlı araç sayısında dünya ikincisi olmuş. Dünyada üretilen otogazın yüzde 10'unu Türkiye tüketiyormuş. 7 bin 639 LPG istasyonu ile dünya birinciymiş. Otogaz tüketimi ve araç sayısında dünya birincisi ise Güney Kore. Güney Kore'yi yakalayabilir miyiz? Bilmiyorum ama otogaz talebi hızla büyüyor.
İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper'e göre Türkiye'de LPG, diğer ülkelerde sunulan desteklerin aksine kendiliğinden yani salt ekonomik sebeplerden dolayı önemli hale gelmiş. Çünkü, otogazın fiyatı benzine göre yüzde 45 daha ucuz. Ayrıca otogazlı araçların yakıt tüketimi benzinli araçlara göre yüzde 30 daha tasarruflu. Ama otogazın ekonomik olmasının yanı sıra bir başka önemli özelliği de var. Otogaz çevre dostu bir yakıt. Benzin ve dizele göre daha temiz bir yanma sağlıyor. Daha az karbon ve kurum oluşturuyor. Bu yüzden de zararlı gaz salınımı yaklaşık yüzde 13 daha düşük.
Türkiye'de otogaz ekonomik olduğu için tercih ediliyor. Dünyada ise tam tersi, çevre dostu olduğu içinYani bizi sadece cüzdanımız ilgilendiriyor. Gerisi boş.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın