kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Evlendi, durum değişti

20.03.2009
Serdar Şınlak'ın Avukatı: ..
Nevşah Fidan'ın ifadeleri üzerine Serdar Şınlak'ı da aradım.
Uçağa binmek üzere olduğunu söyleyerek avukatı Ayla Selışık Tamar'a yönlendirdi beni.
İşte konuştuklarımız...

- Nevşah Fidan eski eşini nafaka ödemediği için icraya verdiğini, bunun üzerine onun velayet davası açtığını söylüyor...
- Devam eden bir davayla ilgili konuşmak doğru değil. Nevşah Hanım'ın röportaj vermesini de doğru bulmuyorum. Ama olay öyle değil. Serdar Bey bana geldi "Çocuk nefes terapilerine, ayinsi seanslara katılıyor, anne sürekli çalışıyor, çocuk ihmal ediliyor," dedi. Şınlak Holding'in sahibi olarak, çocuğuna daha iyi eğitim vermeye müsait. Ayrıca anne İstanbul'a taşınmış. Medeni Kanun'a göre, velayeti alan kişinin şehir değiştirmesi, velayetin istenmesi için sebep teşkil ediyor.
Üstelik, bir ay kadar önce evleniyor Nevşah Hanım; yine kanuna göre 'durumun değişmesi' sözkonusu. Birinci derecede velayet sahibi olan taraf evlendiğinde, çocuk öbür tarafa verilebilir. O yüzden mesele o kadar da basit değil...

- Nevşah Fidan'ın uyuşturucu sınıfına giren bir madde kullandığı iddiaları peki?
- Nevşah Hanım'ın kendi internet sitesinde 'ayahuasca törenleri' adı altında 8-10 sayfalık bir tanıtım yapılıyor. Burada bu maddeyi kendisinin de denediği, kendini rahatlamış hissettiği söyleniyor, isteyenlerin kendisine müracaat etmesi duyuruluyor.
Orada hafiflemek, kendinden geçmek gibi öyle birtakım tabirler kullanılıyor ki, bir eczacılık fakültesinden rapor istedim. Bu madde uyuşturucu sınıfında!

- Kendisi bunun uyuşturucu olmadığını iddia ediyor...
- Kendisi edecek tabii, ben size eczacılık fakültesinin raporunu anlatıyorum. 'Ben böyle dedim' demiyorum! Birçok ülkede kullanımı yasak. Araştırmalarıma göre Türkiye'de de bu maddenin ithali, üretimi ve satışı yasak. Ben 'müptelasıdır, bağımlısıdır,' demiyorum ama 'gelin size öğreteyim,' demesini yargıçların bilgisine sunuyorum.

- İstediğiniz nedir?
- Büyük kızım psikiyatri profesörüdür. Onun da verdiği bilgiler doğrultusunda, çocukların üvey baba-anne ilişkisinin içinde olmasını doğru bulmuyoruz.

- Annesinin söylediğine göre kızları 'Babamdan korkuyorum,' diyor, gitmek istemiyor?
- Hayır, anne vermiyor! Çocuk her seferinde kaçırılıyor, her defasında olay oluyor.

- Serdar Bey obsesif, içki içmeye ve şiddete eğilimli biri mi gerçekten iddia edildiği gibi?
- O iddialar boşanma davasına ait, dört-beş yıl önce bitti. Küçük Melisa'nın menfaatleri için hangi yaşam biçimi önemli, nerede yaşamalı karar vereceklerine, boşanmadan bahsediyor hâlâ!

- Serdar Bey'in avukatı davayı bıraktı mı peki?
- Hayır, beraber takip ediyoruz.

- Serdar Bey bu kadar sorunlu bir kişilik mi gerçekten?
- 10-15 yıllık müvekkilimdir kendisi. İnsan davranışları içinde ne varsa, Serdar Bey'de de aynıları var. Bu kadar basit.