kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Uluslararası finallerde görev alan, E.A.B.A (Avrupa Amatör Boks Birliği) Hakem Komisyonu'na seçilen Ahmet Cömert (ortada), dünya boksunda unutulmayacak izler bıraktı.

Vefa ile gelen başarı

EMİR SOMER
18.04.2009
Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın 24.'sü yapılıyor. Dünyanın en büyük organizasyonlarından olan turnuvanın bu başarısında bir vefa duygusu var..
Türkiye'de boks denildiğinde ilk akla gelen isimlerdendir Ahmet Cömert... Bu spora uzun süre sporcu, antrenör, hakem olarak emek veren, Boks Federasyonu Başkanlığı görevi ile de hizmetleri bulunan Ahmet Cömert, büyük başarılarıyla her zaman iyi anılmış, isminden her zaman övgüyle bahsedilmiştir. Ahmet Cömert futbolun hakimiyet sürdüğü ülkemizde, ismi ile halen boksa hizmet ediyor. Evet hafta içi Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın 24.'sü başladı. Dünyanın en büyük boks organizasyonlarından biri olan, 25 ülkeden 298 sporcunun katıldığı bu turnuva, katılım ve büyüklük açısından en önemli, en renkli turnuvalar arasında yer alıyor. Cömert'in emekleri sonrasında 1986 yılında başlayan (O dönemki ismi 'Uluslararası İstanbul Boks Turnuvası'ydı) bu turnuvanın ismi 1990 yılında Ahmet Cömert'in Çekoslovakya'da düzenlenen Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'ndaki görevi sırasında vefat etmesinin ardından 1991'de Boks Federasyonu ile Gençlik v
e Spor Genel Müdürlüğü tarafından değiştirilmiş ve bugünkü ismini almıştı. Federasyonun ve kurumların büyük çabalarının hakkını vermek gerekir fakat büyük bir vefa örneği göstererek bu olimpik sporumuza katkı sağlamaya çalışan bir isim var: Atilla Cömert... Ahmet Cömert'in oğlu, Türkiye'de boks sporunun gelişmesi için yıllardır gönülden hizmet veriyor. Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara giriş ücretsiz... Her şey boks sporunu sevdirmek adına yapılıyor. Hatta turnuvada başarılı olan teknik sporculara Cömert ailesi olarak ödül bile veriliyor. Bu turnuvanın yaşamasında, bugünlere gelmesinde, dünyada bir klasik olmasında aslan payı kuşkusuz Atilla Cömert'in...

İLGİ BEKLİYOR
Vefa duygusundan hiçbir zaman kopmayan ve babasının ismini yaşatan bu turnuvaya hayatını adayan Atilla Cömert'i tanıyan herkesin düşüncesi ortak: Allah herkese böyle bir evlat nasip etsin. Kuşkusuz, uluslararası boks hakemliği yapan ve boks tarihinde bir devrimi gerçekleştiren (Macaristan'da yapılan Avrupa Gençler Boks Şampiyona'nda en başarılı hakem unvanı ile onurlandırılmıştı) Ahmet Cömert'in ismi bu turnuvanın büyüklüğünde büyük rol oynuyor. Fakat unutulmaması gereken bir nokta, turnuvanın her geçen sene daha da büyümesinde büyük katkısı olan Atilla Cömert'in vefa duygusu ile gelen başarı... İçinde olduğumuz ekonomik krize rağmen birçok ülkenin ve sporcularının İstanbul'a bu turnuva için gelmiş olması bu başarının en büyük kanıtı... İstanbul Belediyesi'nin ilgisi de bekleniyor.

SPONSORLUK SORUNU VAR
Tabii ki boks sporunda da futbola göre daha az kitleye hitap eden diğer spor dalları gibi bir sponsor sıkıntısı var. Ülkemizde yıllardır konuşulan bu sorunun giderilmesi futbolu zirveden indirebilir; fakat bu şimdilik pek mümkün görünmüyor. İlgisizlikten yakınan Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'nin yaptığı açıklama aslında her şeyi özetliyor: "G.Saray- F.Bahçe maçında çıkan kavgadan sonra medyada 'Boks yaptılar' haberleri çıkınca bizim sporumuz az da olsa gündeme gelmiş oldu".
Haberin fotoğrafları