kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yunanistan bir felaketle karşı karşıya"

Giriş Saati : 19.04.2009 10:18
Güncelleme : 19.04.2009 14:40
Yeni Haber
Yunanistan'da yaz tatil rezervasyonlarının yüzde 30 gerilediği, hükümetin aldığı teşvik önlemlerinin istenen sonuç vermediği bildiriliyor. The Sunday Times gazetesi, "Bazı tahminlere göre Türkiye'ye yönelik turizm yüzde 46 artarken Yunan turizm sektörü bir felaketle karşı karşıya" yorumunu yaptı...
İngiltere'de Pazar günlerinde yayınlanan The Sunday Times gazetesi, Yunanistan'da kötü turizm sezonuna dikkat çektiği haberinde Yunanistan'da rezervazyonların yüzde 30 düştüğünü bildirdi.

Yunan hükümetin zor durumdaki turizm sektörünü canlandırmak amacıyla havayollarından aldığı iniş vergilerini askıya aldığını, ancak charter şirketlerinin, ortalama bir ailenin tatil maliyetinde 40 sterlin indirimi sağlayan bu vergi avantajından yolcularını yararlandırmaya yanaşmadığını kaydetti.

İngiliz gazete, "Ziyaretçilerin sayısı büyük ölçüde düşmesi, turizmden geçinen yüzlerce işyerinin kapanması ile tehdit ederken, Yunan turizm sektörü bir felaket ile karşı karşıya" diyerek, söyle devam etti:

"Bir zamanlar popüler sahil yerlerinde çatlaklar gözükmeye başladı. Bazı tahminlere göre Türkiye'ye yönelik turizm yüzde 46 artarken Corfu, Girit, Rodos ve diğer adalarındaki düzine oteller, yaz tatilinin başlangıcı anlamına gelen Paskalya tatili sırasında kapalı idi."

Haberde açıklamalarına yer verilen SETE Turizm Derneği Başkanı Nikos Angelopulos da, küresel resesyon ile Türkiye ve Mısır gibi euro bölgesi dışındaki ülkelerdeki daha çekici döviz kurlarının, Yunanistan'da turistlerin sayısının 2009 yılında 3 milyon azalmasına neden olacağını söyledi.(ANKA)