kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ben Bernanke

Haber turu 2

18.04.2009
IMF'den Meksika'ya 47 milyar $'lık yardım
Uluslararası Para Fonu (IMF) kriz yüzünden zorda olan Meksika'ya 47 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı. Meksika Merkez Bankası Başkanı Guillermo Ortiz, 47 milyar dolarlık kredinin sadece acil bir durumda kullanılmak üzere hazır tutulacağını belirtti. İngiltere'de geçtiğimiz ay düzenlenen G-20 Zirvesi'nde liderlerin desteklediği IMF'nin yeni esnek kredi çizgisinden ilk yararlanan ülke Meksika oldu. G-20 Zirvesi'nde IMF'e 500 milyar dolar ekstra bir yatırım yapılması ve küresel ekonomik kriz nedeniyle zora giren ülkelere bu yolla destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Meksika Merkez Bankası, dün yüzde 6,75 olan faiz oranını 75 baz puan azaltarak, yüzde 6'ya çektiğini açıklamıştı.

Bu bar, içmeden sarhoş ediyor
İngiltere'nin içki merkezi Londra'da Sam Bombas ve Harry Parr adında iki arkadaş içmeden sarhoş olunan bir bar açtı, konsept için 'alkol mimarisi' tanımını yaptı. Dünyaca ünlü Soho bölgesinde açılan barda müşteriler, cin ve toniğin üzerinde yürüyor, kokteyl içeren bir buharı soluyor, kokteyl dumanlarını koklayıp sarhoş oluyor. Bompas ve Parr, müşterilere 40 dakikada sarhoş olma garantisi veriyor. Bombas, dünyada bir ilk olan konseptin gizli formulünü şöyle açıklıyor: "Su kullanarak cin tonik kokteyli hazırlamak ve bunu tüm sisteme yaymak için cin-tonik kokularını buharlaştırıyoruz. Böylece siz de cin tonik bulutlarının içerisine giriyorsunuz."

'Finansal yenilikleri düzgün yapmalıyız'
ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, uygulanacak finansal değişimlerin mali sistemi daha etkin kılacağını ancak bunun kurallara uygun ve düzgün olarak yapılması gerektiğini söyledi. Bernanke, "Finansal yeniliği mali sistemin daha kapsamlı ve etkin hale getirilmesi için araç olarak kullanmaya devam etmeliyiz. Ancak son iki yılda açıkça gördük ki düzgün şekilde uygulanmayan değişimler birçok alanda gerçekten zararlı olabiliyor" dedi. Yeni finansal ürünlerden riskli ipotek ve yapısal yatırım araçlarının ekonomik krizin sembolü olduğunu hatırlatan Bernanke, yapılacak yeniliklerde hükümetin tüketiciyi koruması gerektiğini belirtti.

Öğrenciyi elektrikli otobüsler taşıyacak
ABD Enerji Bakanlığı, elektrikli okul otobüsü projesi için 10 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Proje sorumlusu Margaret Chu, hayata geçirilecek proje ile daha az masraflı daha çevre dostu araçları yollara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Chu, "Geleceğin araçlarına yapılacak yatırımlarla yeni iş sahaları yaratılacak ve yabancı petrol kaynaklarına olan bağımlılığımız azalacak" dedi. Başkan Obama, 2015'e kadar 1 milyon elektrikli hibrit aracın yollarda olacağını söyledi.