kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Lehman battı, RCT ortada kaldı!

Lehman Brothers battı. Bu süper batışın Türkiye'de yarattığı tahribat henüz tartışılmadı, "Batık dosyası" açılmadı. Bu süreçte çoğu tasarruf sahibinin de canı yandı! Üstelik Lehman Brothers'ın büyük ortak olduğu varlık yönetim şirketi RCT ortada kaldı...
RCT ilginç şirket.
Şirketin ikinci büyük ortağı olan FİBA Holding ise Lehman Brothers'ın batışından bu yana çok sessiz. FİBA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuyla ilgili yorum yapmıyor. RCT'ye yüzde 1 hisseyle ortak olan Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Lehman'ın batışıyla birlikte ortaya çıkan "hukuki boşluğu" doldurmak için farklı çözüm yolları arıyor.
Sonuçta yapılacak iş belli! Lehman; ya hisselerini devredecek, ya da portföy geri alınacak! Küçük ortak TMSF kararlı. Bir miktar daha hisse almayı planlıyor. Ama gelin görün ki, ortada görüşme yapılacak, hisselerin durumunu konuşacak bir kurum yok!..
TMSF diyor ki:
"RCT'nin kuruluş döneminde varlık yönetim işinin altyapısını oluşturmak ve işi oturtmak için ortak olduk. O dönemde bu iş 161 milyon dolarlık bir işti. Tahsilatın yüzde 43'ü yapıldı. 240 milyon dolarlık bir değere ulaşıldı. Şirketten hisse almak istememizin nedeni de altyapıyı oturmak. Bu iş zaten BDDK'yı ilgilendiriyor. Bebek Varlık Yönetim şirketi çalışıyor. BDDK'dan izin alan bir şirket var. TMSF olarak batık bankaların alacakları dolayısıyla bu işe girdik. Yeni kriz şartları nedeniyle bu yöntemin daha fazla kullanılacağını biliyoruz!"
Hatırlatalım. RCT'ye hizmet veren küçük şirketler, alacak portföylerinin bir kısmını devretmeye başladı.
Peki, Özyeğin ne yapacak?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın