kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Google hakkında suç duyurusu

Giriş Saati : 12.04.2009 13:31
Güncelleme : 12.04.2009 13:53
Atatürkçü Düşünce Derneği, Google arama motoruyla ilgili olarak "Kemalizmin karın ağrısı" yazılarak ulaşılan sitede, Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu mahkemelerce benimsenirse Türkiye'de erişimi yasaklanan youtube'un aradından arama motoru Google de kapanacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Google'nin kapatılması istemiyle verdiği dilekçede, Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği gerekçesiyle, "Arama motoru yöneticilerinin cezalandırılması ve Google'ın Türkiye'de erişime kapatılmasını" talep etti.

GOOGLE DESTEKLEDİ


Google'ın Türkiye'de erişime kapatılması istenen dilekçede, "Kemalizmin karın ağrısı" yazılarak ulaşılabilen, "sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi" sitesindeki ana başlıklarda, Türkiye'nin kurucusu Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiği, söz konusu yayınların kimler tarafından siteye konulduğunun tespit edilemediği belirtildi.

ADD dilekçesinde, "Ancak sayfanın sonuna sitenin google tarafından desteklendiği yazılmıştır. Atatürk'ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz" denildi.

Paylaşım sitesi "youtube"a erişim de, Atatürk'e hakaret içeren görüntüler bulunduğu gerekçesiyle süresiz olarak yasaklanmıştı. (ANKA)