kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yaza dinlenmiş girmek için...

16.04.2009
Spalar, özel havuzları, saunaları ve masajlarıyla stresten bıkan şehir insanını cezbediyor. Kış günlerinden çıkarken, kendine özen göstermek isteyenlere öneriler.....
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de spalara gösterilen ilgi gün geçtikçe artıyor. Buna paralel olarak spa merkezleri de çoğalıyor; pek çok otel spalara önemli yer ayırıyor, yeni spa merkezleri açılıyor. Her biri dekorasyonundan müziklerine, bakım odalarından havuzlarına kadar en ince ayrıntıyı düşünüyor, hem ruhları hem de bedenleri rahatlatmak için hizmet veriyor.
Spa kelimesi, 'salus per aquam' yani 'sudan gelen sağlık' anlamına geliyor. Buralara gidenler de biraz sağlık, biraz güzellik kazanmayı amaçlıyor; ama en önemlisi kendini zinde hissederek bu masal diyarlarından çıkıyor... Spa müşterileri genelde vücut bakım programlarını tercih ediyor. Rahatlatıcı aroma yağları ve farklı masaj teknikleriyle kişiye uygulanan bu bakım, hem vücudu hem de ruhu rahatlatma amacında. Uygulamaların asıl hedefi, vücudun su ve tuz dengesini ayarlamak, bedene enerji kazandırmak, yorgunluğu ve ağrıyı almak ve cilt proteini olan elastinin yeniden yapılanmasını sağlamak.
Peki ama bu kadar çok spa arasından iyisinin hangisi olduğunu nasıl anlayacağız? Uzmanlar en önemli şeylerden birinin, güleryüzlü ve kaliteli hizmet olduğunu söylüyorlar. Şehrin gürültüsünden ve stresinden yorulan metropol insanını rahatlatmak ve onları kendi içlerine döndürüp, kendilerini dinleyebilmelerini sağlamak için mekânın dekorasyonu, müzikleri, ısısı, hatta kokusu bile çok önemli. Bunun yanı sıra taze sebze ve meyvelerden arada servis yapılırsa değmeyin keyfinize... Termal havuz veya doğal tuzlar eklenmiş bir havuz, vücudu dirileştirecek sauna, hamama girdikten sonra insanı rahatlatan çeşitli masaj türleri yapılması gerekiyor. Tabii ki bunları uygulayanların da eğitimli ve deneyimli olması önemli.
Stres düzeyinize göre ister haftada bir ister ayda bir kez spa'ya gidebilirsiniz. Uzmanlar düzenli spa'ya gitmenin kaliteli yaşam süresini artırdığını belirtiyor. Vücudun bağışıklık sisteminin de bu sayede güçlendiği belirtiliyor.