kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kıyametin Kehaneti..

BİR TAVSİYE.
1959'da bir Amerikan ilkokulunda öğrenciler, 50 yıl sonra dünyanın nasıl olacağını düşünür ve hayallerini resme dökerler. Tüm resimler 50 yıl sonra, yani bu yıl açılacak bir Zaman Kapsülüne konup, okul bahçesine gömülür. Öğrencilerden biri, resim yapma yerine yan yana rakamlarla doldurur sayfasını..
2009'da, kapsül açıldığında, bu rakamlarla dolu kâğıt, okul öğrencilerinden birinin eline geçer. Ondan da babasına.. Baba, N icolas Cage.. Uzay Bilimleriyle uğraşan bir uzman..
Cage, dikkatle inceleyince, o rakamların rastgele yazılmadığını dehşet içinde fark eder.. Bunlar dünyanın gelecek 50 yıl içinde yaşayacağı felaketlerin kehanetleridir.
1959'daki küçük kız, 911012996 yazmıştır yan yana mesela.. Bunu 9/11/ 01/ 2996 olarak ayırdığın zaman 11 Eylül 2001deki İkiz Kuleler Baskınının tarihi ve ölü sayısı ortaya çıkar.
Cage öbür tarihleri de araştırır ve hepsinin doğru olduğunu görür. Kâğıdın sonunda henüz yaşanmamış üç tarih daha vardır. Yani, dünyayı bekleyen üç felaket daha.. Cage bunları önleyebilecek midir?..
Kehanet, yer yer fevkalade meraklı bir bilim kurgu filmi.. Yer yer çok güzel çekilmiş aksiyon sahneleri de var.. Otoyol üzerindeki uçak kazası sahnesi mesela.. Uçağın düşüşü ve Cage'in alevler içinde yanan insanları kurtarma çabaları..
Final sahnesi mesela.. Harika..
Ama filmin tamamı için ayni şeyleri söylemek mümkün değil.. Yer yer tempo fena halde düşüyor. Film lüzumsuz tekrarlarla uzuyor..
Finaldeki İncil'e atıf sahneleri ise (Uçan dairenin İncil'de tarif edilen Ezekiel'in Tekerleği'ne benzemesi, çocukların koştuğu beyaz ağacın gene İncil'deki Adem ile Havva'ya hayat veren Hayat Ağacı'nı simgelemesi mesela) filmi bilim kurgudan çıkarıp İncil Kurguya çeviriyor..
Bu tür filmlerin meraklıları ve boş vakti olanlar için..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın