kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

GSÜ'de IPTV tartışılıyor

Giriş Saati : 10.04.2009 14:43
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı'nın beşincisini düzenlediği Teknoloji ve İletişim Günleri'nde (TEKİL 05) bu yıl Enformasyon Çağında Televizyon: IPTV masaya yatırılıyor. Üniversitenin Ortaköy Kampusu Coşkun Kırca Salonu'nda 16 Nisan'da gerçekleşecek TEKİL 05'te sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar, düzenleyici kurum temsilcileri ve teknoloji profesyonelleri bir araya geliyor..
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı'nın İnternet Haftası'nda düzenlediği 5. Teknoloji ve İletişim Günleri:TEKİL 05, "Yeni Medya ve Toplum: Olanaklar ve Tehditler" ile "IPTV Televizyonu Nasıl Dönüştürüyor? Türkiye IPTV'nin Neresinde?" başlıklı iki oturumdan oluşuyor.

İlk oturumda Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gamze Yücesan Özdemir "Bilişim ve Telekomünikasyon Endüstrilerindeki Teknolojik Değişimi ve Yeni Ekonomiyi Nasıl Anlamalıyız?", Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haluk Geray; "Yeni Medya Düzeninin Siyasalarının Yerel Teknoloji Yeteneği Edinmeye Etkisi" başlıklı sunumlarıyla kapsamlı bir çerçeve çizecekler. Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper "Kamu Yayıncılığından İzle-Öde Toplumuna Televizyon Deneyimimizi Şekillendiren Etkenler Nelerdir?" sorusuna cevap ararken Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan Yılmaz Kesmeci "IPTV'nin Yayıncılık Lisansı ve Denetim Konularında Nasıl Bir Düzenlemeye İhtiyaç Var?" konusunda katılımcıları aydınlatacak.

TEKİL 05'in öğleden sonra oturumunda Bilişim Danışmanı Atıf Ünaldı "Dünyada IPTV Uygulamalarındaki Yönelimler ve Türkiye İçin Çıkarılabilecek Dersler Nelerdir?, Superonline'dan Savaş Ünsal "Türkiye'de IPTV'ye Geçişin Altyapısı Yeterli mi? Neler yapılmakta, Neler Yapılmalı?" konulu sunumlarıyla mevcut durumu analiz edecekler. Ardından Ericsson'dan Cenk Kırbaş, "IPTV'nin Bugünü, Yarını ve İş Modellerine Etkisi" ni, Digitürk Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Berkman Çavuşoğlu "IPTV'ye Geçişte Mevcut Sayısal Platformlara Düşen Roller"i tartışacak. Son olarak Zap Medya'dan Uğur Şeker ise "IPTV Reklam, Ölçümleme ve Medya Planlama Alanlarında Neler Vaadediyor?" konusunda bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

Katılımcıların sorularıyla zenginleşecek olan TEKİL 05'e katılım herkese açık ve ücretsiz.