kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Çiğ balıkla hazırlanan suşi çeşitleri de omega 3 yağları ve DHA zenginidir.

Sizi zayıflatacak yağlar balığın içinde duruyor!

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
10.04.2009
Hiç yağ yemeden kilo vereceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunz! Balıkların yağı, vücuda verdiği sayısız faydanın yanı sıra kilo verilmesini de sağlıyor..
Diyabet, kalp hastalıkları, felç ve kansere bile yol açabilen obezite riskinden kurtulmak için hiç yağsız beslenmeniz gerekmez. Aksine bazen yağlı gıdaları tüketmek kendinizi ince hissetmenize bile neden olabilir... Evet doğru okudunuz! Ama bunu okudunuz diye hemen kendinize cheeseburger ve çikolatalı milk-shake sipariş etmeyin! Biz burada doğru yağlardan bahsediyoruz...

KALBİ KORUR

Yani omega 3 asitlerinin esas formunu içeren tek asit olan DHA asitlerini içeren yağlardan... DHA; balık yağı kapsüllerinde, somon balığında, alabalıkta, Ringa balığında ve Uskumru'da bol miktarda bulunur. Balıklar bu yağ asidi üretmek, bu asidi yedikleri yosundan elde ederler.

* DHA; kalbi koruması, depresyon riskini azaltması ve bebeklerin beyin oluşumunu ve gelişimini olumlu etkilemesinin yanı sıra kilo vermeyi de kolaylaştırır.

* Her gün balık yağı kapsülü içen veya haftada üç kez balık yiyen aşırı kilolu insanlar üzerinde yapılan bir araştırma; onların kilolu kişilere oranla dört haftada bir buçuk kilo daha fazla verdikleri saptadı...

* Balık yağı ayrıca sadece kilo vermeyi sağlamaz! Avustralyalılar üzerinde yapılan bir araştırmada, 12 hafta boyunca beslenme diyetlerine balık yağı veya ayçiçek yağı ekleyenlerin trigliseritleri yüzde 14 oranında düşmüş ve kalbi koruyan HDL kolesterollerinin yüzde 10 oranında arttığı görülmüştür.

HAPI DA VAR
* Balık yağı ve DHA; iç organların etrafını saran ve hastalıklara zemn yaratan zararlı yağların oluşumu engeller. DHA'yı elde etmek masraflı da değildir. Balıktan elde etmek yerine uygun fiyatlı DHA kapsüllerinden de içebilirsiniz.