kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yakışıklı oyuncu, "Duygusallığımı saklamaya çalıyan biriyim. Dışadönük gibi görünsem de aslında sahtekârım" diye konuşuyor.

Oyuncu değilim sadece 'bir şeyler' yapıyorum!

15.04.2009
'Dudaktan Kalbe' dizisinin 'Cemil'i Yiğit Özşener: Artık yoldaki 10 kişiden dördü yönetmen, altısı oyuncu. Kendi adıma da 'Ben oyuncuyum' cümlesini kullanmam. Sorarlarsa 'Bir şeyler yapıyorum' derim..
Turkcell reklamındaki 'Özgür Çocuk' tiplemesiyle tanınan Yiğit Özşener, 'Dudaktan Kalbe' dizisinde canlandırdığı Cemil karakteriyle başarılı bir performans sergiliyor. Daha önce 'Beş Vakit' ve 'Çalınan Ceset' adlı filmlerde rol alan Özşener; en son Mahsun Kırmızıgül imzalı 'Güneşi Gördüm'de Yüzbaşı Caner olarak karşımıza çıktı. Yetenekli oyuncu Cosmopolitan dergisine konuştu...

ÇOCUK GİBİYDİ
* En son 'Güneşi Gördüm' filminde oynadınız. Rolünüzü anlatır mısınız?
Filmde doğuda görev yapan bir yüzbaşıyı oynuyorum. Mahsun Kırmızıgül'ün filminde, kendi düşüncesinin karşılığı olan resimleri bulduğunu düşünüyorum. Çekimler boyunca çocuk gibi heyecanlıydı, yerinde duramıyordu. Bu beni de motive etti. Set ortamı beni çok etkiler. Mesela 'Dudaktan Kalbe'deki ekibimi de çok seviyorum. Dizi başladığından beri bir gün bile ayağım geri gitmedi.

* Televizyon dünyasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her iş, başında duran reyting kılıcına mahkum. Bu nedenle prodüksiyonların hepsi birbirine benziyor. Kimse risk alamıyor. O zaman herkes ispatlanmış şablonu tekrar etmek istiyor. Bir de sektörde garip bir büyüme başladı. Yoldaki 10 kişiden altısı oyuncu, dördü yönetmen, üçü sanat yönetmeni. Üretmek güzel de, kalite önemli.

* İşinizi seviyor musunuz peki?
Bayılıyorum. Bana iş gibi gelmiyor. Oynadığım karakterle içten içe dalga geçebildiğim zaman daha da mutlu oluyorum. Ben oyuncuyum cümlesini bile kullanmak istemiyorum, sorulduğu zaman 'Bir şeyler yapıyorum' diyorum sadece.

* Gelecek için kariyer planları yapar mısınız?
Karanlık tünel... Bu sorunun cevabı yok! Anı yaşamaya çalışıyorum. Eskiden ileride ne olacağını merak ediyordum. Kişisel muhasebe mekanizmam daha aktifti. Artık ikisi de ortadan kalktı.