kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Derbiden gol sesi çıkmadı, borsacı Kartal'ın şampiyonluğuna oynadı

KERİM KARAKAYA
13.04.2009
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın önceki gün oynanan derbide berabere kalması Beşiktaş'a yaradı. Rakipleri ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkaran Beşiktaş'ın hisseleri tavan yaptı..
Turkcell Süper Ligi'nde son haftalara yaklaşılırken heyacan doruğa çıktı. Önceki gün oynanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinden gol sesi çıkmayınca, Beşiktaş ve Sivasspor şampiyonluk yarışında bir adım daha öne geçti. Derbiden galip çıkmayınca, Beşiktaş ezeli rakipleri ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Yeşil sahalardaki başarı, Beşiktaş'ın hisselerini borsada tavan yaptırdı. Derbi öncesinde 2.59 TL seviyesinden kapanan Beşiktaş hisseleri dün yüzde 17.37 arttı. Şampiyonluk yarışında ağır darbe alan Fenerbahçe hisseleri yüzde 0.59, Galatasaray hisseleri ise yüzde 0.83 değer kaybetti.

EN KÖTÜSÜ FENERBAHÇE
Yılbaşından bu yana performanslar incelendiğinde Beşiktaş hisselerinin, rakiplerinin üzerinde bir performans gösterdiği dikkat çekiyor. Halka açık dört futbol kulübü arasında en kötü performansı ise Fenerbahçe'nin hisseleri gösterdi. Beşiktaş hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 120 değer kazandı. Aynı dönemde Fenerbahçe hisseleri yüzde 6.11, Galatasaray hisseleri ise yüzde 0.83 değer yitirdi. Son maçında Hacettepe'yi 4- 1 yenen Trabzonspor şampiyonluk potasına girince hisseleri de dün borsada yükseldi. Günü yüzde 1.06 yükselişle 31.03 TL seviyesinden kapatan Trabzon hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 31 değer kazandı. İMKB'de işlem gören futbol kulüplerinin hisselerinin genel performansı, İMKB 100 endeksinin altında kaldı. Futbol hisselerinin hareketsiz ve dar bir bantta hareket ettiği gözlenirken, Spor Endeksi'nin yılbaşından bu yana getirisi yüzde 4.3 oldu. Aynı dönemde İMKB 100 endeksi yüzde 5.9 yükseldi. İMKB'de en düşük performans gösteren sektörlerden biri olan spor sektöründen daha kötü performans gösteren sektörler Metal Ana ve İletişim sektörleri oldu.
Haberin fotoğrafları