kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Bu ifşaatlar bazı suratları fena morartır

Musa Anter cinayetine de bulaşan PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan epeydir JİTEM ile ifşaatlarda bulunuyordu. Onun söyledikleri önemliydi çünkü itirafçı olduktan sonra devlet kadrosuna alınan Aygan, JİTEM'de memur olarak çalıştırılmıştı.
JİTEM görevlileri tarafından yapılan işkencelere ve cinayetlere tanık olan Aygan'ın geniş kitleler tarafından tanınması, JİTEM'in 1990'lardaki Diyarbakır Grup Komutanı, emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın 19 Ocak 2009'daki intiharıyla birlikte oldu.
Abdülkadir Aygan, Devlet Övünç Madalyası sahibi Kırca'nın işkence yaptığını ve bazı insanları bizzat öldürdüğünü iddia ediyor, yer ve tarih veriyordu.
Aygan'ın ifşaatları Atatürk'ü paravan olarak kullanan faşoların kulaklarından dumanlar çıkmasına yol açtı.
' Şerefsiz itirafçılar, şerefli askerleri karalıyor' demeye başladılar.
Ama savcılar, Aygan ve benzerlerinin söylediğini ciddiye alıyordu. Bunun sonucu olarak Güneydoğu'da kazılar başladı. Yargısız infaza kurban gidenlerin kemikleri aranıyordu.
Sürecin şimdilik son halkasını Ertuğrul Erbaş'ın yazı dizisiyle SABAH taktı: Güneydoğu'da 14 yıl askeriyeye tercümanlık yaparken çok sayıda işkenceye ve cinayete tanık olan Yıldırım Beğler'in ifşaatları.
Yıldırım Beğler'in özelliği, PKK tarafından MİT ajanı olarak bilinen bir ' Kerkük Türkmeni' olması. Yani kimilerinin 'bizden' diye bağrına basacağı bir tip.
Beğler'in anlattığı tüyler ürperten olaylar arasında, cinayete kurban gidenlerin askeri helikoptere konup aşağıya atılmaları da var.
Bakalım ' Ergenekon yoktur' diye höykürerek canilere kol kanat gerenler buna ne diyecek?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın