kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

13.04.2009
Efes 40. yılına yeni logosuyla girecek
Efes Bira Grubu Türkiye Bölge Başkanı Semih Maviş, bunun logolarındaki ilk değişiklik olmadığını belirterek, 1969 yılından itibaren tüketicilerle buluşan Efes Pilsen'in, 40. yılında tadından ve kahverengi Efes şişesinden vazgeçmeden altıncı kez yüzünü yenilediğini kaydetti. Efes Pilsen'in artık bir dünya markası haline geldiğini ifade eden Maviş, yeni tasarımların, İngiliz Siebert Head ile yürütülen bir yıllık sürecin sonucu olarak ortaya çıktığını bildirdi.

CHP'den yoğurt için araştırma önergesi
CHP, yoğurdun ve ayranın kalitesini bozmaya yönelik olduğunu iddia ettiği ''Türk Gıda Kodeksi-Fermente Süt Ürünleri Tebliği''nin, tartışılarak yeniden düzenlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi. Önergede 16 Şubat 2009 tarihli "Türk Gıda Kodeksi- Fermente Sütler Tebliği'yle yoğurt yapılacak sütte protein oranının yüzde 3'e, ayranda yüzde 2'ye indirildiği; yoğurtta yüzde 12, ayran da ise yüzde 6 olan katı madde oranına ilişkin ise hiçbir ölçütün belirlenmediği kaydedildi. Tebliğin süte olan ihtiyacı azaltacağı, yıllık yoğurt üretimindeki süt miktarının neredeyse yarı yarıya düşeceği ifade edildi.

Diyarbakır'da oteller doldu taştı
Diyarbakır'da bugün başlayacak Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na büyük ilgi gösterildiği bu nedenle otellerin dolduğu belirtildi. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü "Fuar için Diyarbakır'daki oteller doldu. Misafirlerimizin bir bölümünü Batman ve Mardin'de ağırlıyoruz. Bu olumsuz ekonomik koşullara rağmen fuara 17 ülkeden 200'ün üzerinden firma katılacak. Fuarda firmalar bin 200 ürün sergileyecek. Fuar alanının tamamı doldu. Çevre illerden binin üzerinden otobüslerle fuara gelecekler. Ayrıca Suriye, Irak ve İran'dan kalabalık alım heyetleri gelecek. Valilik, belediye ve odaların büyük desteğini aldık'' dedi.

Sigaraya yüzde 5-10 arasında zam geldi
Imperial Tobacco Türkiye, Manisa Fabrikası'nda üretilen Davidoff, Davidoff Slims, West, Bianca, Polo ve Klasik sigaralarının perakende satış fiyatlarına yüzde 5-10 arasında değişen oranlarda zam yaptığını duyurdu. Imperial Tobacco Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Davidoff ve Davidoff Slims'in fiyatının 5.25 liraya, West'in fiyatının 3.00 liraya, Bianca'nın fiyatının 3.75 liraya, Polo'nun fiyatının 3.00 liraya, Klasik'in fiyatının ise 2.75 liraya yükseldiği kaydedildi.