kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çilekli su muhallebisi

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp, çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosu için su, ezilmiş çilek, tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, sosla servis yapın.

Malzemeler
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için:
* 1 su bardağı su
* 500 gr. çilek
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

* * *
Enginar çorbası
Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp küp doğrayıp, içine atın. Unu da ekleyip, birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerlerine süt ve suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp, çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet enginar
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet orta boy havuç
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 4 su bardağı su
* Yarım demet dereotu
* Yarım kavanoz enginar kalbi konservesi

* * *
Bezelye püreli et
Püre için tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp, blenderden geçirin. Bir tavada tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile servis yapın.

Malzemeler
* Yarım kg. tane bezelye
* Tuz
* Yeteri kadar su
* Yarım çay bardağı karbonat
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 6 dilim bonfile
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın