kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kadın gider erkek içer

Kadınlar Teoman'ı neden sever? Reha Muhtar'ın cumartesi günkü yazısında yazdığı gibi, 'Kadının şefkat duygusunu kışkırttığından' mı? Olabilir amaaaa bana sorarsanız tek sebep o değil. Bir kadın Teoman'ı sever çünkü o gerçektir. Süssüz, allayıp pullamamıştır kendini. O, 'o erkekler'den değildir, olduğu gibidir. Kendini, başarısızlığını, eksikliğini kabullenir... Ki bu çok önemlidir! Bir son dakika gelişmesiyle yazıya kısa bir ara veriyorum: An itibariyle yanımda oturan arkadaşım Bubu, Teoman'ın albüm kapağını görünce şu tepkiyi verdi: "Ohaaaa! Fotoğraf yıkılsın! Kim der 1.60 boyunda bir adam bu diye!" Benden cevap: "1.76! Adamın boyuna taktınız be, boyunuz devrilecek!"

TEOMAN ÖLÜME TAKMIŞ

Neyse, yazıya devam... Teoman incelenmesi gereken sıra dışı ve özel bir adam bence. Sebep? Herkesin birbirinin arkasından konuşmaya bayıldığı, kimsenin kimseyi beğenmediği şu ortamda onu sevmeyen bir kişi bile görmedim. Yine Bubu devrede, iki satır yazdırmayacak belli. "Ayşeee?", "Ha canım, ha balım, bir yazı yazdırmadın be çift sarılı yumurtam..." "Kızım bu Teoman ölüme takmış ha! 'Şimdi ölmek istemem bir kalbi sarmadan' demiş 'Çoban Yıldızı'nda. Lafa bak, evler yansın. Amaaan! Bak daha ne demiş 'Fahişe'de... Herkes merak içinde ölümden sonra hayat var mı diye..." "Bubu ömrümü yedin ha!" Bubu hız kesmiyor, kaptırdı Teo'nun şarkı sözlerine... "Bu arada Ortaçgil'e de gönderme yapmış farkındasın değil mi? Dinle Ayşe, "Pek iyi olmadı şarkı boş vereyim, gel hadi Ortaçgil dinleyelim..." E güzel... Ne demiştim. Hah! Bir kişi bile görmedim onu sevmeyen.

ERKEK SUSAR...
Sebep? Teoman sizin oradan başka görünebilir. Çizilen imajı dağıtmış, serseri, kopuk bir adam gibi olabilir. Ama onu anlatmak için bir kelime yeterlidir. Teoman insandır! Hem de en güzelinden. İşte o güzel insan, kendini, ruh dünyasını, yaşadıklarını, insanlık hallerini yine en baba cümlelerle, en derin kelimelerle yazmış ve söylemiş yeni albümünde. Hele bir şarkı var ki, kadın- erkek durumumun özeti. Kadınla erkek ne kadar zıt, ne kadar ayrı gayrı, bu işler nasıl da zor, hüsran nasıl da kaçınılmaz Teoman dört satırda özetleyivermiş:
"Kadın ağlar erkek bakar Kadın duyar erkek duymaz Kadın sorar erkek susar Kadın gider erkek içer..."
Erkek zaten ancak içer. Çünkü hadise erkeğin kafasına 'dank' edene kadar iş işten geçer. Kadın bavulunu alır karşı kaldırıma geçer. Yüksek müsaadenizle bu yazı burada biter, yazarınız öbür konuyu çiziktirmeye gider.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın