kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Birçok diyet programı; hızla kilo verip, daha sonra bu kiloları hızla almaya neden olurken, 'Metabolic Balance' sistemi verilen kiloları korumayı da öğretiyor.

5 saat arayla 3 öğün yiyin 2 kilo verip 1 beden incelin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
12.04.2009
'Metabolic Balance' programının yaratıcısı Dr. Wolf Eckhart Funfack'e göre sadece iki kilo vererek bir beden incelmek mümkün! Bunun için yapılması gereken ise basit: Günde üç öğün yiyin ve her öğün arasına mutlaka beş saat koyun!..
İncelmek için fazla kilo vermeye gerek yok. Uzmanlara göre, az kilo vererek de birkaç beden küçülmek mümkün. 'Metabolic Balance/ Metabolik Denge' sisteminin yaratıcısı Alman Dahiliye ve Beslenme Uzmanı Doktor Wolf Eckhart Funfack, kendisi de yıllarca diyet programları uygulamış bir kişi. Bölgesel zayıflama yöntemiyle iki kilo vererek bir beden küçülmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Funfack, bunun için yapılması gerekenleri anlattı:

DİYET DEĞİL DÜZENLEYİCİ
* Gerçekten iki kilo verip bir beden incelmek mümkün mü?
Aslında evet, 'Metabolic Balance' sistemi ile bunu başarmak mümkün. Çünkü bu sistemde bölgesel olarak zayıflayabiliyorsunuz. Yani bu programda, vücudunuzda problemli gördüğünüz bölgeleri hedef alıyorsunuz. Vücut kalori değil yağ kaybettiği zaman, fazla kilo vermeden de beden ölçülerinizde ciddi farklar görebilirsiniz. Örneğin sadece birkaç kilo verip, basen veya karın bölgenizi incelterek beden olarak küçülebilirsiniz. Ama insanlar bunun farkında değil.

* İki kilo verip, bir beden nasıl zayıflanır?
Burada 'Metabolic Balance' sisteminin önemli kuralları devreye giriyor. Bu kurallardan biri; günde üç öğün yemek, diğeri de öğünler arasında beş saat ara vermek. Çünkü vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul bir dinlenme zamanına ihtiyaç var. Her ara öğün, metabolizmanın dengesini bozarak insülin düzeyini yükseltiyor. Bu da acıkma ataklarını tetikliyor. Bu nedenle beş saatlik mola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Beş saat aralıklarla beslenince, vücutta insülin seviyesi düşüyor ve yağ yakımı gerçekleşiyor. Yani, yağ yakımı ancak vücuttaki insülin oranı düştüğü zaman mümkün oluyor.

KİŞİYE ÖZEL BESLENME
* 'Metabolic Balance' sisteminin diğer diyetlerden farkı nedir?
Öncelikle, 'Metabolic Balance' bir diyet değil, kilo düzenleyici bir metabolizma programı. Bu program, yeme-içme alışkanlıklarını sağlıklı ve dengeli bir şekilde düzenleyerek, kişiye özel bir beslenme programı oluşturulmasını sağlıyor. Kişiye özel beslenme programı, güncel laboratuvar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra belirleniyor. Program, metabolizmayı güçlendirmeye ve vücudun dengede tutulmasına yardımcı oluyor.
Haberin fotoğrafları