kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yaşadıklarımla Allah'a daha çok yaklaştım

İPEK DURKAL
12.04.2009
Babasını kanserden kaybeden Reyhan Karaca şimdi de erkek kardeşi Fatih'in kanser olduğu haberi ile sarsıldı. Yarın POPSAV tarafından kardeşine bir moral gecesi düzenleneceğini söyleyen Karaca tüm bu yaşadıklarının maneviyatını güçlendirdiğini belirtti..
Türk Pop Müziğinin sevilen seslerinden Reyhan Karaca bir süredir kendi kabuğuna çekilmişti. Kimi onun müziği bıraktığını düşünüyordu kimi ne yaptığını merak ediyordu. Geçen hafta gazetelerde Karaca'nın erkek kardeşinin kanser olduğu, POPSAV tarafından da bir 'yardım gecesi' düzenleneceği haberi çıkınca Karaca'nın kapısını çaldık. Son sekiz aydır yaşadığı moral bozukluğuna bir de bu haberin can sıkıntısı eklenen Karaca, bunun bir 'yardım' değil 'moral' konseri olduğunun altını çizmek kaydıyla röportaj teklifimizi kabul etti.

* Erkek kardeşinizin rahatsızlığı tam olarak nedir?
Fatih, osteosarkom yani kemik kanseri. 29 yaşında. 7-8 aydır tedavi görüyor. Ama kemoterapiye çok cevap veren bir hastalık değil. Sadece ameliyatla düzelebilecek bir durum. Bir ameliyat geçirdi, tümörü alındı. İkinci bir tümor daha var bacağında. Onun da alınması gerekiyor. Yani riskli bir ameliyat geçirdi ve bir tane daha geçirecek. Fatih'in en büyük korkusu bacağını kaybetmek. Doktorumuz Prof. Dr. Harzem Özger. Bu işin duayeni. Fatih ona çok güveniyor, salata bile yerken ona danışıyor.

İKİ ADIM ATIP DÜŞÜYORUZ
* Psikolojiniz nasıl?
Çok kötü! Ben ayakta kalmaya çalışıyorum ama bazen kimliğimi, telefonda konuşurken karşımdakinin kim olduğunu bile unutuyorum. Fatih'in hastalığını öğrendikten sonra annem de bağırsaklarından bir kanser riski atlattı, şimdi takipte. Babamı zaten 1999 yılında kanserden kaybettim. İki adım atıp düşüyoruz sürekli! Fatih de moralini yüksek tutmaya gayret ediyor ama bu yaşta evde oturmak, çalışamamak, ablasının kanatları altındaymış gibi olmak canını sıkıyor. Görünüşte sağlıklı bir çocuk ama şimdi yürüyemiyor. Garip garip şeyler düşünüyorum; insanının elinin olmaması ayağının olmamasından bir kat daha iyi bir şey galiba çünkü ayak çok daha fazla gerekli...

* Bu sıkıntılı süreçte aileniz, arkadaşlarınız size destek oluyor mu?
Ailede anne tarafım evet, çok destek oluyor. Arkadaşlarım da öyle. Özellikle okul arkadaşlarımın desteği... Aşkın Nur Yengi, Zerrin Özer, Hakan Peker, Metin Özülkü, Banu Noyan beni hiç yalnız bırakmayan isimler. 'Sanatçıdan dost olmaz' filan diyorlar ya; ben bunun tam aksini yaşadım, telefonlarım hiç susmadı. Benim olmadığım yerde sırtım sıvazlandı. Mesela Mustafa Sandal, "Bir adım arkandayım" diye mesaj göndermiş, sevinçten ağladım. Meğer ben yıllarca kendime değil, arkadaşlarıma yatırım yapmışım.

GENCİM ÇALIŞIYORUM!
* Bu hastalığın tedavisi pahalı değil mi? Sosyal güvenceniz var mı?
Evet pahalı ve SSK her şeyi karşılamıyor maalesef. Mesela kardeşime takılabilecek olan binlerce euroluk protezi devlet ödemiyor. Bu tür protezler hastanelere ihaleyle alınırmış. O ihale ile alınan protez kardeşimin bacağına uymuyor fakat devlet geri kalanına karışmıyor. Biz kendimiz ödeyeceğiz. Bu tür hastalıklarda masraf bitmiyor. Allah'a şükür gencim, sağlıklıyım, çalışıp para kazanıyorum. Tabii ki benim de yetmediğim yerler oluyor ama...

'REKLAM' DİYEN OLDU
* Kardeşinizin ameliyat masrafları için POPSAV'ın bir yardım konseri düzenlediği haberi çıktı. Doğru mu bu?
POPSAV bir konser düzenliyor ama bu yardım değil, moral konseri. Üstelik de POPSAV'ın ilkbahar balosu. Bakın ben bu 'yardım konseri' tanımından özelikle uzak durdum. Çünkü kardeşimin rahatsızlığı ilk duyulduğunda, Aşkın Nur Yengi bir organizasyon yapmak istemiş, ancak ben reddetmiştim. Fatih'in ameliyat olacağı haberleri gazetede ilk çıktığında; altına halktan insanlar yorum yapmış ve 'Reyhan Karaca yeni albüm çıkaracak galiba reklam yapıyor' türünde yazılar yazmıştı. Bu beni çok etkiledi çünkü burnumdan kıl aldırmam ben! Aşkın'a böyle bir şeyin içinde olmak istemediğimi söyledim o da geri adım attı ama Hakan Peker, "Fatih bizim de arkadaşımız. Biz ona moral vereceğiz. O istesin, traktör üzerinde bile şarkı söylerim" dedi. Fatih menajerlik, organizatörlük filan yaptı yıllarca. Onun için zaten tanınan, sevilen bir çocuktur çevremizde.

* Sizin haberiniz olmadan mı planlandı konser?
Evet, çünkü beni toplantılara çağırmadılar. O toplantılarda bu organizasyonu planlamışlar. Banu Noyan, Uğur Batur ile Hakan Peker'i tanıştırmış. Uğur Batur, Uğur Antik olarak gecenin sponsoru olmuş. Yanında vokalist olarak yetiştiğim, 'benim starım' Zerrin Özer de girmiş işin içine. Yani bu 'maddi durumu yerinde olmayan çocuğa destek olalım' diye düzenlenen bir 'yardım' değil, 'moral' konseri'.

* Ne zaman düzenlenecek bu gece ve kimler sahneye çıkacak?
Yarın 19.30'da Conrad Otel'de yapılacak. Zerrin Özer, Hakan Peker, Eda-Metin Özülkü, Funda Arar sahneye çıkacak. Bilet fiyatları 250 TL olarak belirlendi. Aynı zamanda da POPSAV'ın ilkbahar balosu bu. VIP bir gece. Sanatçılarla izleyiciler iç içe oturacak, enteresan olacak.

* Siz gidecek misiniz o geceye?
Bilmiyorum.

* Kardeşiniz katılacak mı?
Çok yakışıklıdır benim kardeşim. Ama şu koşullarda yürüyemiyor ve o hali ile pek görülmek de istemiyor. Bütün gece kayıt altına alınacak, eğer kendini kötü hisseder de, gitmezse o geceyi sonrasında kayıttan izleyecek zaten.