kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Evet, bu stadyum artık yıkılmalı

Yeni yollar yüzünden İnönü Stadyumu, tamamen ortada kaldı. Stadyum kaldırılırsa, maç günlerindeki yığılmalar önlenebilir.
Her köşenin bir işlevi, her köşe yazarının kendine göre kaygı ve sorumlulukları vardır. Ben cumartesi günleri sinema alanında bunu sanırım olabilecek en iyi biçimde yerine getirmeye çalışıyorum. Cumaları ise bu mütevazı köşede kendi kendime yüklediğim sorumluluklar var. Bir mimar-yazar ve tarih ve arkeoloji meraklısı olarak, başta İstanbul, tüm kentlerimize ve sorunlarına, tam bir müzik tutkunu olarak yeni çıkan Türk popu ve nostalji albümlerine, bir tiyatrosever olarak oyunlara, bir kültür adamı olarak bu alandaki tüm güncel tartışmalara değinmeye çabalıyorum. Yetişemiyorum elbette, ama en azından deniyorum.
Bu girişi yaptım, çünkü aylardır düşünüp bir türlü sırası gelmediği için yazamadığım bir konuyu sonunda iki değerli yazarımız, Engin Ardıç ve Melih Aşık yazdılar. Ama sadece memnun oldum. Çünkü ne kadar çok yazılırsa, kamuoyunu o kadar etkiler ve gerçekleşme şansı artar. Evet, ben de onlar gibi artık İnönü (veya Dolmabahçe) Stadı'ndan kurtulma zamanının geldiğine inanıyorum. Bu, zaten o vadiye vurulan ilk darbeydi ve Cumhuriyet'te rahmetli yazar ve İstanbul âşığı Burhan Arpad, yıllar boyu kendi deyimiyle bu 'ayaktopu stadyumunu' az eleştirmemişti. Şimdi, etrafından geçirilen yeni yollar ve tünel giriş-çıkışlarıyla, bu stat büsbütün ortada kaldı, çirkinliği ve işlevsizliği daha da belirdi. Bunu yıkıp vadinin alt tarafını hem yeniden yeşil alan yapmak hem de olası trafik düzenlemeleri için boşluk yaratmak şart. Böylece maçlarda kentin tam yüreğindeki büyük yığılmalar da önlenmiş olacak.
Kolay değil, biliyorum. Arkasında koskoca bir kulübün yandaşları, büyük bir işadamı ve ünlü 'Çarşı grubu' var. Ama işte, bir megapolü yönetmek böyle belalı bir iştir. Umuyorum ki mimar-başkan Kadir Topbaş da bizim gibi düşünmektedir ve mücadeleyi göze alarak, bu büyük projeyi gerçekleştirir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın