kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Güle güle Obama

Barack Obama gitti. Sanırım derin ve kolay unutulmaz izler bırakarak... Kendimce önemli bulduğum birkaç konuya değinmek istiyorum:
* Söyledikleri içinde en çok katıldığım, Hürriyet'in 'Artık Hepimiz Değişmeliyiz' cümlesiyle sürmanşet yaptığı sözleri oldu. "Bazen değişmek hiç de kolay değil, ama hepimizin değişmesi gerekiyor," sözleri, ülkesinde adaylığından beri çok şeyi değiştiren karaderili, Müslüman kökenli ve genç bir başkana ne kadar yakışıyordu! Evet, değişmek. Kimilerinin sandığı gibi, gençlik ideallerine, bir zamanlar bağlanılan fikirlere ihanet değil, sadece çağı ve dünyayı daha iyi kavrayıp yorumlamak biçiminde değişmek... Buna ne çok katılıyorum!
* Ayasofya ve Sultanahmet'te gerçekten etkilendiği hissediliyordu. Yine Müslüman kökenleri, ama aynı zamanda sanata ve tarihe yakın aydın kişiliği bunda etkendi. 'Büyüleyici' ve 'muhteşem' gibi sözcükleri çok içtendi. Ve o eminim ki bundan böyle, İstanbul'u kısa olarak da olsa görmüş bir başkan olarak, Türkiye'nin medeniyetler buluşması işlevine daha çok inanacak.
* İstanbul yine nazını yaptı, Obama da medeniyetler diyalogu için gelen ünlü konuklar da güneş yüzü görmedi. Tercüman-rehberlik yıllarımdan çok iyi bilirim: Ne zaman önemli gruplar gelse ve çok özenilen programlar yapılsa, hava hemen bozardı. İstanbul bu işte: Güzelliğini kolay teslim etmeyen, gizlerini kendisine saklayan işveli bir Doğu dilberi. Onu en güzel olduğu haliyle, yani ışığa boğulmuş görmek için en azından birkaç kez gelip gitmek şart! Obama'yı da Michelle'le birlikte yine bekleriz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın