kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Bakanlığı'ndan 'eczane' uyarısı

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 12:04
Güncelleme : 09.04.2009 17:42
Yeni Haber
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, eczane çağrışımı yapan ''doğa eczanesi, yeşil eczane, bitki eczanesi, drugstore'' gibi ifadelerin kullanılmasının önlenmesi için valilikleri uyardı. ..
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, Valiliklere gönderdiği yazıyla ruhsatlı bazı iş yerlerinin ''doğa eczanesi, yeşil eczane, bitki eczanesi, drugstore'' gibi ifadeleri kullanmalarının yasalara aykırı olduğunu bildirdi.

Türkiye Eczacılar Birliği, İstanbul'da, ''For You'' isimli mağazalarda ''Drugstore For You Çok Yakında Yeniden Geliyor'' ifadelerinin yer aldığı ilanlar asıldığını, bazı marketlerin ilaç satışına başlayacağının ilan edildiğini ve bu uygulamanın yasalar aykırı olduğunu iddia ederek, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüne başvurdu.

Yapılan başvuru ve görüşmeleri değerlendiren Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce 81 ilin Valiliklerine ve sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda, şu ifadelere yer verildi:

''Son günlerde mevzuata aykırı olarak eczane ve eczaneyi işaret eden ibarelerin yaygın olarak kullanıldığı ve bu vesileyle eczaneye atıf yapılarak halkı istismar edici uygulamalarda bulunulduğu anlaşılmaktadır.
Eczane ve/veya eczane ifadesinin farklı dillerde karşılığı olan (Pharmacy, Farmicia, Drugstore, Apotheke, Aptheka, Chemist's shop) ve sair ibareler ile eczane çağrışımı yapan (Bitki Eczanesi, Yeşil Eczane) ve benzeri ifadelerin kullanılması, ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Bu gerekliliklere uymayan işyerleri hakkında yasal işlem yapılması.''

Valiliklere gönderilen yazıda, kimlerin hangi şartlarda eczane açıp işletilebileceği de belirtildi.