kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ford işçileri Arçelik LG'de çalışacak

İHA
Giriş Saati : 09.04.2009 09:47
Güncelleme : 09.04.2009 17:42
Yeni Haber
Koç Topluluğu, otomotiv pazarındaki daralmaya karşın istihdamın sürekliliği için farklı bir yöntem buldu. ..
Ford Otosan, otomotiv pazarındaki daralmaya karşın istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla, Koç Topluluğu'na ait farklı işyerlerinde geçici çalışma olanaklarının oluşturulmasını içeren bir proje hazırladı.

Bu çerçevede ilk uygulama, Arçelik LG'den gelen talep üzerine bu şirkette başlatıldı. Arçelik LG'nin talebi üzerine, gönüllü Ford Otosan çalışanlarına geçici bir süreliğine Arçelik LG'ye kaydırılma seçeneği sunuldu.

Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, özellikle Ford Otosan'da kalmaları durumunda Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayacak çalışanlarına, gelir seviyelerini koruyabilmeleri için böyle bir olanak sunduklarını belirtti. Arzu eden çalışanlarının kendi rızaları ile Arçelik LG'de geçici süreyle görevlendirildiğine, kalmayı tercih edenlerin ise Ford Otosan'daki görevlerine devam ettiğine dikkat çeken Otay şunları söyledi:

"Ülkemizde ekonomik kriz dolayısıyla istihdam sorunu yaşayan diğer büyük sanayi gruplarına örnek olabilecek modelimizde çalışanlarımızı korumayı, gelirlerinin azalmasının önüne geçmeyi ve istihdamın sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Arçelik LG'den gelen talep üzerine hayata geçirdiğimiz modelde, geçici olarak Arçelik LG'de istihdam edilme önerimizi çalışanlarımıza götürdük. 410 çalışanımız gönüllü ve geçici olarak Arçelik LG'ye kaydırıldı. Arçelik LG'de geçici istihdam olanağı, özellikle onaylanması halinde Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayacak çalışanlarımıza avantaj sunuyor. Bu çalışanlarımız Arçelik LG'de tam maaş almaya devam edecekler."

Ford Otosan, Arçelik LG'ye geçici olarak yerleştirilen çalışanlarının iş güvencesi ile ilgili tüm önemlerini alırken, çalışanlarının ulaşımı için servis aracı konması gibi sosyal olanakları da ortaklaşa sağladı.

Uygulama çerçevesinde, Temmuz 2009'a kadar Ford Otosan'ın 410 çalışanı Arçelik LG tesislerinde kendi istekleri doğrultusunda istihdam edilmiş olacak. Bu süre boyunca Ford Otosan'daki kadroları korunacak olan işçiler Temmuz 2009'da yeniden kendi iş yerlerindeki görevlerine geri dönecekler.