kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öldüren polis darbesine 5 yıl hapis

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 15:51
Güncelleme : 09.04.2009 23:16
Yeni Haber
Avcılar'da bir parkta tartıştığı Feyzullah Ete'nin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle yargılanan polis memuru Ali Mutlu, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Mutlu ile avukatları Ali Çelik ve Halil İbrahim Koca, müşteki sanık Ali Yavuz Oturakçı katıldı. Feyzullah Ete'nin babası Fettullah ve annesi Hayriye Ete de şikayetçi olarak avukatları Murat Nas ile birlikte duruşmada hazır bulundu.

Sanık avukatı Koca, emsal teşkil etmek üzere Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarının bulunduğu bir dosyayı mahkeme heyetine sundu.

Aynı sanığın diğer avukatı Çelik de müvekkilinin maktule hiçbir etkili eylemde bulunmadığını öne sürerek, alkolün etkisiyle saldıran Ete'nin olay sırasında Mutlu ile birlikte yere düştüğünü savundu.

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, uzmanların ''ölen kişinin göğsündeki izin verilen elektroşok cihazıyla oluşabileceğini'' belirttiğini vurgulayan Çelik, raporda Ete'nin ölüm nedenleri arasında bunun detaylı bir şekilde anlatıldığını ifade etti.

Müvekkilinin Ete'ye kimlik sormasıyla görev sınırlarını aşmadığını da belirten Çelik, Ali Mutlu'nun beraatını istedi.

Ete ailesinin avukatı Nas ise sanığın ''kasten adam öldürmek'' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

''Memura mukavemet'' suçundan hakkında kamu davası açılan Oturakçı ise olayın mağduru olduklarını ifade ederek, ''Bu olay yaşandıktan sonra sürekli olarak emniyet güçlerince karşılaşır hale geldim'' dedi.

KARAR

Verilen aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, müşteki sanık Oturakçı'nın beraatını kararlaştırdı.

Sanık polis memuru Mutlu'ya ise Oturakçı'ya yönelik yaralama eyleminden dolayı 4 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu cezayı açıklamayı erteleyerek, Mutlu'nun 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Feyzullah Ete'ye yönelik ''yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek'' suçundan dolayı ise ''tahrik ve kamu görevlisi olmasını da dikkate alarak'' Mutlu'ya 5 yıl hapis cezası verdi.

KARARA TEPKİ

Fetullah ve Hayriye Ete çiftinin avukatı Murat Nas, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı Yargıtay'da temyiz edeceklerini belirterek, ''Yazıktır. Hakimler, cezadaki indirim haklarını çok cömertçe kullandılar'' diye konuştu.Bu arada, Feyzullah Ete'nin eşi Necla Ete ile 4 yaşındaki kızı Burcu da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık polis memuru Ali Mutlu'nun, 21 Kasım 2007 tarihinde Avcılar'daki parkta müşteki sanık Ali Yavuz Oturakçı ile içki içen Feyzullah Ete'nin göğüs bölgesine tekme attığı anlatılıyordu.

İddianamede, Ete'nin ilk muayenesini yapan hastane görevlilerinin, göğüs bölgesinde yeniden canlandırma işlemi yapılmadan kızarıklık gördükleri beyanında bulundukları belirtiliyordu.