kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Militan ruhlu seyirciler de var

OLKAN ÖZYURT
08.04.2009
Kim demiş, yeni seyirci kuşağı eskiye göre tutkulu değil diye. Dün Beyoğlu Sineması'nda Yes Men Dünyayı Kurtarıyor filmine girmek isteyen genç bir sinemasever, militan seyirci ruhunun hala aktif olduğunu gösterdi.
Malum, festivalin bir kuralı var.
Filme geç kalanlar kesinlikle salonlara alınmıyor. Bu, içeride filmi izleyenlerin konsantrasyonunu bozmamak adına koyulmuş bir kural. Ama insan filme geç kalınca biraz huysuzluk da yapmıyor değil.
Yes Men Dünyayı Kurtarıyor'a geç kalan bir genç sinemasever huzursuzluk yapmak yerine festival görevlilerinin bir anlık boşluğundan yararlanıp fuaden salona doğru koştuysa da, amacına ulaşamadı.
Hemen 'Lütfen' sesleriyle tekrar fuayeye çıkarıldı.
Fuayedeki diğer filme geç kalan seyirciler önce şaşırsalar da sonra genç sinemaseverin bu eylem denemesini destekledi. Militan ruhlu seyircilerin varlığı belli ki herkesin hoşuna gitmişti.

YEŞİLÇAM SİNEMADA
Festivalde salonlardan salonlara koşturanlar arasında Türk sinemasının kimi yönetmenleri ya da oyuncuları da denk geliyor. Yönetmen cephesinde Derviş Zaim, Semih Kaplanoğlu festivali sıkı sıkıya takip edenler arasında.
Mustafa Altıoklar ile Yüksel Aksu'nun da festivalde görüldüğünü belirtelim.
Oyuncu cenahında ise Ceyda Düvenci, Saadet Işıl Aksoy, Rıza Kocaoğlu, Taner Birsel, Tülin Özen, Ayça Damgacı ilk akla gelenler. Sinemacıların yoğunluklu tercih ettiği filmlere gelince... Bir Terör Filmi: Der Baader Meinhof filminin ilk gösterimine epey ünlü sinemacının geldiğini gözlemledik.
İkinci sırada ise Takeshi Kitano'nun Akileus ve Kaplumbağa filmi var.