kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turizmin umudu da Obama

ANKA
Giriş Saati : 09.04.2009 10:13
Güncelleme : 09.04.2009 17:42
Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri, Obama'nın ziyaretinin, Türkiye için "hoşgörülü bir ülke imajı çizmesi" bakımından önemli olduğunu belirtirken, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de ülkeye gelişinin ardından turist sayısında yüzde 10'luk bir artış görüldüğü hatırlattılar...
ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sadece siyaset çevrelerinde değil, tanıtım ve turizm sektöründe de gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri, Obama'nın ziyaretinin, Türkiye için "hoşgörülü bir ülke imajı çizmesi" bakımından önemli olduğunu belirtirken, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de ülkeye gelişinin ardından turist sayısında yüzde 10'luk bir artış görüldüğünü hatırlattılar.

Yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara ve İstanbul olmak üzere iki günlük Türkiye ziyaretinin, ülkenin prestiji, ekonomisi ve turizmi açısından çok değerli olduğunu kaydettiler. "Obama'nın buraya gelmesi ile dünya basınının gözleri Türkiye'ye, Obama'nın gittiği yerlere, yediği-içtiği her şeye çevrildi" diyen yetkililer, Obama'nın Türkiye'ye gelişinin sadece resmi bir ziyaret değil, toplumsal, kültürel bir ziyaret de olduğunu vurguladılar. Obama'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin niteliği bakımından, Türkiye için "hoşgörülü bir ülke" imajı çizildiğini ifade eden yetkililer, "Bu Türkiye'nin tanıtılmasında çok önemli bir unsur. Özellikle Ayasofya ve Sultan Ahmet'le ilgili görsellerin dünya basınına yansıması çok önemli. Bunlar Türkiye için, kültür varlıkları için yabancı ziyaretçiler tarafından merak uyandıracak unsurlar" dediler.

ELİZABETH TURİSTİ YÜZDE 10 ARTIRDI

Bakanlık yetkilileri, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu ziyaretin ardından İngiltere'den Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında yüzde 10'luk bir atış gözlendiğini kaydettiler. Obama'nın ziyaretinin yansımalarının da kesinlikle olumlu olacağını vurgulayan yetkililer, "Öyle anlaşılmıştır ki, Türkiye turist için güvenilir bir ülke" diye konuştular.

ETTC BAŞKANI: "OBAMA ZİYARETİ, BEDELİ ÖDENEMEYECEK BİR TANITIM"

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi (ETTC) Başkanı Hüseyin Baraner de Obama'nın özellikle Ayasofya ziyaretinin ve verdiği olumlu imajın "Türk turizmi için muhteşem bir olay" olduğunu söyledi. Obama'nın Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii ziyaretlerini Türkiye için, "Dünyada bedeli ödenemeyecek bir tanıtım" olarak niteleyen Baraner, yabancı ülkelerde binlerce televizyon kanalının, bu ziyaretleri birinci haber olarak verdiğinin altını çizdi. Baraner, "Obama, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii ziyareti ile buralara olan merakı uyandırdı. Seyahat eden insanlar, hep sevdiği, izlediği insanların ziyaret ettiği yererli tercih ediyorlar. Turistler etkisi altında kaldığı yerlere gitmek istiyorlar. Şimdi artık Türkiye'nin tarihi ile daha çok ilgilenecekler" diye konuştu.

Obama'nın ziyareti, turizm sektörü için büyük önem taşıdığını vurgulayan Baraner, "Türkiye genelde, basına yansıyan olumsuzluklar nedeniyle turistler için "korkulan' ülke konumunda ancak Obama ziyaretinin bunu değiştirdiğini düşünüyorum. Turizmde, İstanbul'a olan olumlu merak kesinlikle arttı, etkisini ilerleyen zamanlarda da göreceğiz" dedi.

TÜRSAB BAŞKANI: "ZİYARET TURİST SAYISINI ARTTIRACAK"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Obama ziyaretini Türk turizmi açısından son derece olumlu bulduğunu söyleyerek, ziyaretin turist sayısının artışında da etkili olacağını düşündüğünü vurguladı. Ulusoy, "Özellikle Obama'nın, Ayasofya ziyareti, CNN International ve BBC'de tüm detaylarıyla gösterildi. Bunun İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımında etkili olacağını düşünüyorum. Sektör olarak ziyaretin olumlu etkilerini bekliyoruz" dedi.