kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

1 Mayıs tatil olacak mı?

CİHAN
Giriş Saati : 09.04.2009 11:55
Güncelleme : 09.04.2009 17:42
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs'ın tatil olması yönünde ilgili bakan ile sendika yöneticilerinin görüşme yapacağını söyledi. ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda partili belediye başkanları ile yaptığı değerlendirme toplantısının ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, bugün evinde bazı bakanlarla yaptığı toplantının ekonomi zirvesi şeklinde değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine konunun ekonomi zirvesi olmadığını söyledi. Çalışma hayatına yönelik görüşmeler yapıldığını ifade eden Erdoğan, "Olay ekonomiyle ilgili bir mini zirve değil. Toplantıya katılan bakanlarım bildiğiniz gibi AB sürecinde Başmüzakereci Egemen Bağış, bir diğeri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir diğeri de Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'dı. Öncelikli olarak çalışma hayatımıza yönelik sendika kanunu ve toplu sözleşme kanununa ilişkin görüşmelerimiz oldu. AB sürecine yönelik olarak sendika ve toplu sözleşme kanunlarını bir an önce Meclisimizden çıkarmak istiyoruz. Bununla ilgili zaten hazırlıklar büyük ölçüde aşılmış vaziyete ve genel kurulda da görüşerek bunu bitirelim istiyoruz" dedi.

Toplantıda 1 Mayıs'ı da ele aldıklarını kaydeden Erdoğan, "Bir diğer konu da özellikle her 1 Mayıs'ta gündeme gelen konu. Bu konuyla ilgilide işçi barışıyla ilgili bir adımı geçen yıl atmıştık. 1 Mayıs'ı tatil ilan etme noktasında yarın Türk İş, Hak İş ve DİSK ile bakanımız bir araya gelecek. Bu konuda kendilerine bir talimat verdim" diye konuştu.

BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA AÇILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın tatil olması konusunda gerekli kanun tasarısını Bakanlar Kurulunda imzaya açtıklarını bildirdi.

Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) yürüttüğü, ''İnşaat Sektöründe Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim ve İstihdam Projesi''nin, Ankara'da Türkiye Eğitim Şantiyesi'ndeki eğitim programı başlangıç toplantısına katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, 1 Mayıs'ın resmi tatil ilen edilmesiyle ilgili bir soru üzerine, geçen yıl 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma günü ilan ettiklerini hatırlattı. Çelik, ''Son olarak yaptığımız değerlendirmede, Başbakanımızın da dün açıkladığı gibi verdiği talimatla 1 Mayıs'ın tatil olması konusunda gerekli kanun tasarısını Bakanlar Kurulunda imzaya açmış bulunuyoruz ve çok seri şekilde bunun yasalaşmasını sağlayacağız'' dedi.

''Bu seneye yetiştirmeyi mi amaçlıyorsunuz?'' sorusuna Çelik, ''Tabii, çok kısa süre içinde bunu yasalaştıracağız'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Türk-İş ve diğer konfederasyonların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama ısrarları devam ediyor. Resmi tatil karşılığında 'Taksim'den vazgeçin' diye görünmez bir pazarlık mı söz konusu?'' sorusu üzerine Çelik, bu konuların farklı konular olduğunu belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

''Çalışma Bakanı olarak çalışma hayatının önündeki engelleri kaldırmakla, gerek işçi gerekse işveren kesimi önündeki engelleri kaldırmakla mükellefim. Bu konuda son dönemde gerek işverenler gerek işçilerle ilgili önemli düzenlemelere hep bilikte imza atma çabası içerisindeyiz. Bunun nerede, ne şekilde kutlanacağı konusu ise diğer bakan arkadaşlarımızla mülki amirlerle ilgili bir konudur. Öyle tahmin ediyorum ki, herkes bayram olan tatil olan bu günü tatile uygun, bayrama uygun bir hava içeresinde kutlar.''